Taip jos gyvenime atsirado sportas, padėjęs įveikti skausmą ir atrasti naują gyvenimo kelią.

„Gimiau Karelijoje, į Lietuvą atvykau 1989 metais, baigusi mokslus Sankt Peterburge. Išmokau lietuvių kalbą, susiradau darbą. Daug metų dirbau administratore privačioje įmonėje.

Nuo mažens buvau fiziškai aktyvi. Nuolat lankiausi sporto klubuose, mėgau aerobiką“, – pasakojimą apie save pradeda Jelena.

Sportas jai nebuvo būdas atsikratyti antsvorio, nes jo niekada ir neturėjo, o tiesiog puikus laisvalaikio praleidimo būdas. Moteris sportavo mėgėjiškai, kol jos sveikata ėmė prastėti.

„Turėjau rimtų problemų dėl nugaros. Nuo vaikystės turiu iškrypusį stuburą (skoliozę). Ilgainiui atsirado stuburo išvaržos. Pirmi skausmo epizodai atsirado, kai man suėjo 30 metų. Laikui bėgant skausmo priepuoliai tapo vis dažnesni. Galiausiai atėjo diena, kai skausmas tapo mano nuolatiniu palydovu. Gulėjau pataluose ir pati susileisdavau vaistus.

Buvau išbandžiusi viską: šildymą, šaldymą, elektros sroves, specialius pratimus ant kilimėlio, beveik visus vaistus nuo skausmo“, – sunkias dienas prisimena Jelena.

Tuomet ji suprato, kad jai reikia profesionalios pagalbos. Moteris kreipėsi į kineziterapeutą, asmeninį trenerį Mindaugą Žulpą ir keletą metų jo prižiūrima sportavo.

Jelena Mamina

„Tik „protingas“, nuolatinis sportas sporto salėje grąžino man gyvenimą be skausmo. Mano stuburą dabar laiko tvirti pilvo ir nugaros raumenys. Aš net 1 centmetru užaugau! Išmokau kontroliuoti savo judėsius, „girdėti“ savo kūną. Nugaros skausmų visiškai nebejaučiu.

Tuomet man ir kilo noras ne tik pačiai turėti itin sportišką, tvirtą kūną, bet ir padėti kitiems. Kodėl gi ne? Tiek sportuodama su treneriu, tiek savarankiškai, nuolat domėjausi fizinio lavinimo ir sveikatinimo klausimais“, – apie gyvenimo permainas pasakoja Jelena.

Mintį pomėgį sportuoti paversti darbu ji brandino ilgai – beveik 20 metų.

„Kai supratau, kad labai noriu ir galiu padėti žmonėms, kenčianties dėl per didelio svorio ir skausmų, ryžausi mokytis. Baigiau „Active Training“ mokyklą, įgijau Sveikatingumo instruktoriaus 3 EKS lygio kvalifikaciją. Dabar dirbu viename iš Vilniaus miesto sporto klubu. Mindaugas pakvietė mane prisijungti prie jo gerastreneris.lt (#gerastreneris#) komandos.

Sportas tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi. Sporto dėka jaučiuosi energingesnė, nervų sistema tapo stabili. Jaučiu, kaip sportuojant tvirtėja ne tik kūnas, bet ir dvasia“, – pasakoja moteris.

Jelena Mamina

Kad pasiektų geresnių rezultatų ir turėtų dailesnį kūną, Jelena pakoregavo savo mitybą. Nuo vaikystės ji nelabai mėgsta saldumynus ir riebų maistą, tačiau šio to jai vis dėlto teko atsisakyti.

„Nebevalgau padažų, rūkytų, marinuotų ir konservuotų produktų. Pirmoje dienos pusėje valgau maistą, kuriame dominuoja angliavandeniai ir riebalai, suteikiantys energijos, o antroje renkuosi patiekalus, turinčius baltymų ir maistinių skaidulų“, – savo gražios figūros paslaptį atskleidžia Jelena.

Jelena Mamina

Labiausiai ji trokšta padėti žmonėms, turinties problemų dėl nugaros.

„Mano asmeninė patirtis ir žinios leidžia padėti žmonėms, kenčiantiems nugaros skausmus, turintiems laikysenos bėdų“, – sako dabar trenere dirbanti moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)