Lietuvos kinologų draugija, inicijuojanti šios dienos minėjimą Lietuvoje, balandžio 24-ąją organizavo pusryčius su šunimi, taip pat laukia ir tokio tipo vakarienė, pasakojo Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro projektų vadovė Augustė Daukšienė.

„Ši diena atkreipia dėmesį į tai, kad šunį taip pat galima vadinti šeimos nariu, kad jis gali būti vadinamas pilnateisiu visuomenės nariu. Jis į šeimą atneša labai daug ramybės, džiaugsmo ir taip pat moko, ypač mažuosius, būti atsakingais“, – sako Ramunė Kazlauskaitė, Lietuvos kinologų draugijos prezidentė.

Reklamos agentūros „McCann“ strategijų vadovas Tomas Bartninkas pasidalino, kad jų darbovietėje atsivesti šunį yra įprasta. Pasitaiko, kad darbovietėje vienu metu būna net ir 10 šunų.

„Sakoma, kad vaikai ir šunys netrukdo gyventi, tai mes sakome, kad šunys ir vaikai netrukdo dirbti. Jie tik pagyvina kasdienybę“, – pasakoja T. Bartninkas.

Pasak jo, lygiai taip pat kaip biure telpa žmonės su skirtingais charakteriais, taip telpa ir skirtingų veislių ir temperamentų šunys.

„Aišku, kartais būna kurioziškų situacijų, bet tai tik pagerina nuotaiką“, – šypsosi T. Bartninkas.

Plačiau apie Šuns dieną – pokalbio įraše.