Dvasinės ramybės ir įkvėpimo jis paprastai semiasi iš knygų. Sportininkas pranešime spaudai teigia, kad mėgstami kūriniai jam ne kartą padėjo pasiruošti prieš pačius svarbiausius startus.

„Knygos lavina vaizduotę, todėl dažnai knyga yra daug geriau už filmą. Jos moko, padeda pažinti pasaulį, žmones ir kultūras, leidžia pasinerti į Marianų įdubą ir pakilti į Džomolungmą. Knygos padeda patikėti savimi, nugalėti baimes ir nerimą, įgauti drąsos ir ryžtingumo, o tai man ypač svarbu ruošiantis varžyboms“, – įsitikinęs E. Krungolcas.

E. Krungolcas dalinasi savo TOP 5 knygų sąrašu. Šios knygos jo gyvenime paliko pačią ryškiausią žymę, ir jas perskaityti pataria kiekvienam.

1. Friedrich Nietzsche „Štai taip Zaratustra kalbėjo“

Tai viena žinomiausių ir populiariausių garsaus vokiečių filosofo ir poeto knygų. Pats autorius yra sakęs, kad ši knyga yra tarsi visiems, bet tuo pačiu ir niekam, kadangi šioje knygoje esantys vaizdingi palyginimai, mįslingos alegorijos, aforizmai gali būti ne visiems suprantami. Knygoje visos temos plėtojamos simbolių, mitų ir aforizmų poetine forma.

„Ši knyga mano širdyje užima ypatingą vietą. Man ji buvo tarsi kokia maldaknygė, kurią skaitydavau prieš pačias svarbiausias varžybas. Būtent su ja aš tapau ir 2008 m. Pekino vasaros olimpinių žaidynių vicečempionu“, – sako E. Krungolcas.

2. Albert Camus „Maras“

Prancūzų egzistencialistas savo kūriniuose daugiausia nagrinėja gyvenimo prasmės klausimus, remdamasis, jo manymu, svarbiausiomis idėjomis: maištu ir absurdu. Knygoje „Maras“ pasakojama apie vieno Alžyro miesto paprastą, ramų gyvenimą. Net mieste įsisukus marui, niekas nepasikeičia. A.Camus aprašomas maras tarsi simbolizuoja karą, blokadą, gamtos stichijas, politines diktatūras, kurios paliečia visus ir yra aktualios temos visais laikais.

„Albert Camus knygos labai gilios. Jos mane kiekvieną kartą priverčia stabtelėti ir susimąstyti apie tai, kas esi, ir ko tau šiame pasaulyje iš tikrųjų reikia. Jo knygas galiu skaityti ne vieną kartą“, – teigia žinomas sportininkas.

2. Charles Bukowski „Paštas“

Ch. Bukowski kūrybą vieni mėgsta, kiti tiesiog nekenčia. Bukowski kūriniuose nagrinėjama meilė, žmonių tarpusavio santykiai, vaikystė, senatvė, girtuoklystė. Visa tai rašytojas savo knygose aptaria tiesmukiškai, be jokių nutylėjimų ar išvedžiojimų. „Paštas“ – kūrinys apie alkoholiką, kuris yra tarsi mažas ratelis besisukantis milžiniškame mechanizme, šiuo atveju – JAV pašto sistemoje.

„Bukowski knygos nešvarios, tiesmukos. Tačiau tuo pačiu ir alsuojančios neįtikėtinai puikiu humoro jausmu. Galiu stebėtis jo knygų nešvankumu ar purvu, bet skaitydamas niekada nepaliauju juoktis“, – pasakoja E. Krungolcas.

3. John Fante „Paklausk dulkių“

Ši knyga išsiskiria savo paprastu rašymo stiliumi. „Paklausk dulkių“ knygoje šaržuotai atskleidžiami veikėjų psichologiniai portretai. Tai gero humoro, pusiau autobiografinis romanas apie pradedančiojo rašytojo skurdų gyvenimą, kurioziškas gyvenimo situacijas, kovą už būvį ir nenusisekusią meilę.

„Tiesą sakant, „Paklausk dulkių“ daugeliui labiau žinomas kaip filmas. Tačiau turiu pasakyti, kad knyga yra nepalyginamai geresnė. Drąsiai ją galiu vadinti viena geriausių perskaitytų knygų“, – sako penkiakovininkas.

4. „Nuo sporto nepabėgsi“

Šioje knygoje, kurios pagrindinis tikslas motyvuoti ir įkvėpti žmones sportuoti bei atrasti geros savijautos formulę, siekiama parodyti, kad sportas – tai gyvenimo būdas, ir jis skirtas ne tik kūno linijų dailinimui, bet ir sveikatos gerinimui. Sportas ne tik gražina žmogų, bet ir suteikia jam laimės, padeda geriau jaustis tiek darbe, tiek ir asmeniniame gyvenime.

„Ši knyga man daug reiškia vien dėl to, kad ir pats aktyviai prisidėjau prie jos rengimo. Tai buvo pirmasis, ir labai tikiuosi, kad ne paskutinis kartas, kai teko galimybė padirbėti prie knygos rengimo ir savo mintimis įkvėpti bei motyvuoti kitus sportuoti“, – teigia E. Krungolcas.

Sveikatingumo klubo „Impuls“ kartu su olimpiečiais ir sporto specialistais parašyta knyga „Nuo sporto nepabėgsi“ bus pristatyta vasario 24-26 d. vyksiančioje tradicinėje „Vilniaus knygų mugėje 2017“. Pristatymo metu treneriai atliks nemokamus kūno analizės testus, mokys kaip teisingai atlikti tam tikrus sportinius pratimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją