Populiari trenerė, mitybos specialistė Anastasija Zizas yra kategoriška: šie diržai ne tik nepadeda sumažinti apimčių, bet ir drastiškai žaloja sveikatą. Ji taip pat atskleidžia, kokie yra sveiki būdai turėti gražų pilvuką ir liekną taliją.

Ne tik reklamose, bet ir įžymių merginų nuotraukose neretai galite išvysti liemenį juosiančius plačius diržus. Skelbiama, kad jie formuoja figūrą, akimirksniu dailina figūrą, o nešiojant reguliariai apimtis sumažina keliolika centimetrų, taip pat išlaiko taisyklingą laikyseną, neleidžia kūprintis, skatina prakaitavimą, toksinų bei nereikalingų medžiagų išsiskyrimą iš organizmo.

Tačiau trenerė ir mitybos konsultantė Anastasija Zizas vadina tai visišku absurdu ir melu. Ji sako, kad nešiojant tokius korsetus yra žalojamas organizmas ir pateikia sąrašą priežasčių, kas vyksta jį dėvint:

*Deformuojasi krūtinės ląsta

*Deformuojasi natūrali šonkaulių pozicija

*Vidiniai kūno organai praranda tinkamą erdvę ir yra priverstinai suspausti

*Dėl netinkamos pozicijos bei erdvės trūkumo žarnynas yra smarkiai suspaudžiamas

*Stabilizuojantys kūną raumenys silpnėja: kai yra užveržiamas korsetinis diržą, presas bei nugaros raumenys tarsi išsijungia ir neatlieka savo darbo, o tai labai blogai, nes laikui bėgant jie vis silpnėja ir galiausiai atsiranda juosmens skausmai bei kitos su nugara susijusios problemos

A. Zizas kreipiasi į visas merginas, kurios tiki reklamomis apie tokias grožio priemones: „Merginos, supraskite vieną dalyką: gamta už jus sugalvojo, kiek organai ar kūno dalys privalo turėti vietos, kad tinkamai funkcionuotų, o korsetas bando visą tai maksimaliai suspausti bei priverčia netinkamai funkcionuoti daugelį organų. Nuėmus korsetinį diržą tai, kas buvo suspausta, grįžta į savo vietas, kūno riebalai niekur nedingsta.“

Sportiškos, sveikos gyvensenos propaguotoja A. Zizas norinčioms atrodyti liekniau primena apie sportą ir suderintą mitybą. Pasak pašnekovės, dėl gražaus kūno nereikia drastiškai sumažinti maisto kiekio ar alinti organizmą dietomis: „Jums tereikia sveikiau maitintis. Valgykite daug įvairių daržovių, baltyminių produktų, tokių kaip kiaušiniai, žuvis, paukštiena, uogų... Apribokite perdirbtų maisto produktų, cukraus, greitojo maisto suvartojimą ir jau po kelių savaičių pajausite skirtumą“.

Sporto salėje, aiškina A. Zizas, taip pat nereikia kasdien treniruoti preso. Pasak jos, tam užtenka dviejų kartų per savaitę, tačiau reikia nepamiršti treniruoti ir kitas raumenų grupes, sportuoti su svarmenimis tris-keturis kartus per savaitę. Kartu su subalansuota mityba ne tik mažės apimtys, bet ir nebus žalojama sveikata.

O sveikata, pabrėžia A. Zizas, yra svarbiausia: „Tikrai nerekomenduoju žiūrėti į trumpalaikę perspektyvą, ypač jeigu tai liečia jūsų sveikatą. Visada žvelkite į ateitį – sveikai maitinkitės, daugiau judėkite, sportuokite, klausykite savo organizmo ir būsite gražios ir laimingos“, – motyvuoja mergina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)