Ankstesniais laikais vizito pas specialistą metu galėjai tikėtis rasti paslėptas problemas, bet dabar jau nebe. Šiais laikais gydytojų grafikai perkrauti, todėl dažnai apžiūra būna skubota ir paviršutiniška. Laimei, kai kurias problemas diagnozuoti galime patys.

Pavyzdžiui, galime atlikti paprastą 60 sekundžių testą, kuris padės atskleisti įvairias paslėptas ligas – nuo dantenų ligų iki skrandžio negalavimų. Šiam testui atlikti nereikia jokios modernios įrangos – jums reikės tik šaukšto, rašoma independent.co.uk.

Paimkite šaukštą ir perbraukite juo per visą liežuvio paviršių. Įdėkite šaukštą į plastikinį maišelį ir vieną minutę palaikykite saulėje ar ryškioje šviesoje. Po to išimkite šaukštą – neliesdami to, ką nukrapštėte nuo liežuvio – ir pauostykite.

Pasak specialistų, dažniausiai blogas kvapas nurodo dantenų ligas arba dantų ėduonį, bet jei kvapas itin stiprus, jis gali signalizuoti apie gerokai rimtesnes ligas.

Pavyzdžiui, vaisių kvapas gali būti diabeto ženklas, o amoniaką primenantis kvapas gali būti susijęs su inkstų ligomis. Kiti kvapai gali nurodyti skrandžio arba plaučių ligas.

Šis testas paprastas, tetrunka vieną minutę ir gali atskleisti netikėtų dalykų apie jūsų sveikatą. Jei testo rezultatai jums neaiškūs ar kelia nerimą, būtinai kreipkitės į savo šeimos gydytoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)