41-erių moters neįtikėtina fizinė forma – tai kartotinio pasninko rezultatas, pašalinant iš mitybos raciono pieno produktus ir šešis kartus per savaitę mankštinantis po 20-30 min.

Kaip rašo „The Daily Mail“, J. Peters kelionę tobulų formų link pradėjo sverdama 62 kg, o dabar jos svoris 5 kg mažesnis. Nors moteris nemano buvusi stora, vis tik ji nesijautė patogiai.

„Kai buvau šiek tiek stambesnė, man trūko pasitikėjimo savimi. Drabužiai netiko idealiai, buvau silpna. Nebuvau stora, bet raumenų turėjau mažai, lyginant su kūno riebalais“, – savo istoriją pasakojo moteris. Šiuo metu riebalai sudaro 19 proc. jos kūno, o kas pusmetį ji atlieka būtinus tyrimus ir tokiu būdu stebi savo progresą.

„Pirmoji mankštinimosi programa, kurios ėmiausi, buvo Jillian Micheals 30 dienų trukmės eksperimentas, kurį rekomenduoju visiems, nežinantiems, nuo ko pradėti. Tai viena iš programų, kai galima greitai pamatyti pagerėjimą ištvermės ir kūno tvirtėjimo srityje“, – apie gyvenimo būdo pokyčius kalbėjo ji.

„Prireikė šiek tiek laiko, kol suvokiau, kad maistas – didžiausias veiksnys, turintis įtakos svorio metimui, todėl ryžausi imtis mažyčių gyvenimo būdo pokyčių, suteikiančių man galimybę išsaugoti pasiektus rezultatus, – tęsė dviejų vaikų mama. – Atsisakiau greito maisto ir rafinuoto cukraus, galiausiai atsisakiau ir pieno produktų. Dabar valgau pagal augalinės kilmės pagrindu sudarytą valgiaraštį, vartoju kiaušinių, jaučiuosi tiesiog puikiai.“

Fizinės moters kūno transformacijos akivaizdžios, o ji pati teigia, kad pakeitus gyvenimo būdą jos nebevargina depresija ir nerimo priepuoliai.

„Pagerėjo ir mano odos bei plaukų būklė. Kilnodama svorius pagerinau ir kaulų mineralinį tankį“, – rezultatais džiaugėsi ji. Būdama dviejų vaikų mama J. Peters suvokia, kad visi tėvai nori būti sveiki ir puikios fizinės formos, bet dėl to neturi nukentėti jų vaikai. Taigi moteris investavo į kelis pagrindinius treniruoklius, kad galėtų mankštintis namuose.

„Du brangiausi objektai – svarmenys, suolelis ir elipsinis treniruoklis. Naudodavau elipsinį treniruoklį, kai mėgdavau žiūrėti televizorių, jausdavausi lyg atlikčiau kelias užduotis vienu metu, bet dabar retai kada žiūriu televizorių, todėl jis nenaudojamas. Svarmenys – tikroji mano meilė, – apie mankštinimąsi namuose kalbėjo moteris. – Turiu juos kelerius metus ir naudoju beveik kiekvieną kartą mankštindamasi. Nebegaliu tiksliai prisiminti, kaip jie atsirado mano namuose. Tik žinau, kad „Google“ man padėjo rasti sporto įranga prekiaujančią įmonę, į misiją vykau kartu su gera drauge. Kiekviena išsirinkome įrangos už 500 JAV dolerių.“

Moteris papasakojo turinti ir kitokios sporto įrangos: specialių sportui skirtų pirštinių, kulkšnims skirtų svarelių, kelių rūšių pasipriešinimo jėgą sukuriančių diržų ir kt. J. Peters tikina mankštai laiko skirianti šešias dienas per savaitę. Jos savaitės sporto programą sudaro trys treniruotės su pasipriešinimo jėga ir trys širdies raumenį stiprinančios treniruotės. „Dažniausiai naudoju mankštų vaizdo įrašus iš „YouTube“, turiu ir savo pačios sudarytų širdies raumens stiprinimo treniruočių“, – sakė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)