Štai kaip tyrėjas rekomenduoja virti arbatą:
Į puodelį su arbatos pakeliu įpilkite karšto vandens.
30 sekundžių kaitinkite puodelį mikrobangų krosnelėje pusės galingumo režimu.
Paskui 1 min. palaukite.
Q. Vuongas padarė išvadą, kad taip verdant arbatą aktyvuojama 80 proc. kofeino, teanino ir polifenolių, kurių yra juodojoje ir žaliojoje arbatoje.
Teaninas – amino rūgštis, kuri skatina atsipalaidavimą, o polifenoliai – antioksidantai, saugantys nuo sunkių ligų – vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų.
Tyrėja tikina, kad tokiu būdu virta arbata labai skani. Tiesa, nežinoma, ar jis pylė į arbatą pieno, kaip įpratę britai. Šiaip ar taip, pranešimas apie naują arbatos virimo būdą stipriai papiktino daugelį britų. Po išteik internete pasipylusių pasipiktinimų belieka... užkaisti arbatinį.