Pranešime spaudai grožio specialistai pataria, kaip sustiprinti plaukus ir paspartinti jų augimą.

„Sveiki, ilgi ir blizgantys plaukai – daugelio moterų siekis. Tai ne tik įvaizdžio detalė, bet ir sveikatos įrodymas. Pastebime, kad pavasarį moterys suskuba stiprinti savo plaukus ir ruoštis vasaros sezonui. Vis dažniau renkasi tokias procedūras kaip stiprinančios ir atstatomosios plaukų kaukės, šilko terapija“, – sako SPA ir grožio paslaugų el. parduotuvės „Pasiutus Lapė“ atstovė Skaistė Tebelškienė.

Pateikiame 4 paprasčiausius patarimus, kaip atėjus pavasariui pasirūpinti plaukais ir juos atgaivinti:

Maistas ir vitaminai. Anot grožio salono YURY kirpėjos-stilistės Gerdos Valančiūnaitės, dažnai pakanka tik pradėti sveikiau maitintis, rūpintis savo organizmu iš vidaus ir daugybė problemų išsisprendžia savaime. Ji įsitikinusi, kad plaukai yra puikus mūsų organizmo indikatorius, todėl patartina vartoti maisto produktus, turinčius reikalingiausių „grožio“ vitaminų. Verta įsidėmėti, jog riešutuose, brokoliuose, bananuose, pupelėse, lęšiuose ir kiaušinių tryniuose gausu vitamino B, kuris stabdo plaukų slinkimą bei skatina jų augimą.

Vitaminas E, kurį gauname su augaliniu aliejum, lapinėmis daržovėmis, pomidorais bei pilno grūdo kruopomis, pasirūpina galvos odos būkle, pernešdamas deguonį į kraują. Norint suteikti plaukams žvilgesio ir juos sustiprinti patartina naudoti kviečius, sojų pupeles graikiškus riešutus, migdolus ir avokadus, kuriuose yra vitamino F.

Reguliarus plaukų kirpimas. Kiekviena moteris žino, kad apsilankymas pas kirpėją būtinas kas 3 mėnesius. Pakirpti plaukų galiukus būtina tam, kad jie greičiau augtų, būtų lengviau prižiūrimi. Tai ypač aktualu moterims, kurios dažnai naudoja plaukų džiovintuvą ar tiesinimo žnyples. Būtent pavasarį, kai natūrali saulės šviesa krenta ant plaukų, išsišakoję galiukai išryškėja labiausiai. Tamsiaplaukėms tai labai gerai žinoma problema, todėl, kaip pataria G.Valančiūnaitė, nepabijokite nukirpti bent porą centimetrų.

Drėkinimas. Drėkinti plaukus patartina ne tik žiemą, bet ir atėjus pavasariui. Anot kirpėjos-stilistės, plaukų būklei didelę įtaką turi sausas oras. „Dėl jo plaukai praranda dalį drėgmės, pradeda šakotis, lūžinėti. Todėl reikėtų pasirūpinti drėkinančiomis plaukų priemonėmis. Tinkamai parinktos priemonės ir procedūros leis išsaugoti sveikus plaukus. Patartina nuolat naudoti drėkinančios plaukų priežiūros linijos produktus, kartą per savaitę plaukus palepinti maitinančia kauke. Pavasarį suaktyvėjus saulei reiktų pasirūpinti ir plaukų apsauga nuo UV spindulių“ – sako G.Valančiūnaitė.

Tinkamos šukos. Nuo šio kasdien naudojamo įrankio priklauso plaukų grožis. Trumpaplaukėms patartina naudoti šukas, o ilgaplaukėms plaukų šepetį. Medinis, su natūraliais arba mediniais šereliais plaukų šepetys – pats geriausias pasirinkimas. Jis nedrasko galvos odos, o kaip tik ją masažuoja, skatina kraujotaką ir nevelia plaukų. Šukas irgi patartina rinktis medines arba kaulines, jokiu būdu ne metalines ar pigias plastmasines, kurios tik dirgina galvos odą ir erzina plaukus. Atminkite, kad šukuoti šlapius plaukus yra nusikaltimas, kurio bausmė – praradę purumą ir apimtį plaukai. Geriau iššukuokite plaukus prieš galvos plovimą, o jiems šiek tiek išdžiūvus, pradėkite juos šukuoti nuo galiukų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)