1. Gydo nuo pleiskanų.

Jei atsirado pleiskanų, įlašinkite į šampūno buteliuką 10 lašų arbatmedžio eterinio aliejaus. Tai natūralus būdas apvalyti galvos odą nuo bakterijų, grybelių ir infekcijų.

2. Kvepės skalbiniai.

Į skalbimo priemonę įlašinkite 3 lašus arbatmedžio eterinio aliejaus. Paprastas būdas panaikinti nemalonų kvapą, kurį sukelia mikrobų sankaupa skalbimo mašinoje, anot Alive.com.

3. Gaivina orą.

Įlašinkite kelis eterinio aliejaus lašus į oro gaiviklį – iš namų aplinkos toks gaiviklis šalins bakterijas, virusus, pelėsius. Arbatmedžio eterinio aliejaus aromaterapija vėžiu sergantiems žmonėms mažina nerimą, gerina miegą.

4. Pasigaminkite daugiafunkcinį valomąjį purškiklį.

Į 2 puodelius karšto vandens įlašinkite 10 lašų eterinio arbatmedžio aliejaus, įpilkite pusę stiklinės baltojo acto. Įspėjimas – šiuo skysčiu nevalykite granito ar marmuro, nes acto rūgštis gali išėsti akmenį.

5. Gydo sinusitą.

Įlašinkite kelis eterinio aliejaus lašus į dubenį su karštu, garuojančiu vandeniu, užsigaubkite ant galvos rankšluostį ir pasilenkite virš dubens. Kvėpuokite garų 5–10 min.

6. Galime dezinfekuoti jogos kilimėlį ir kitas priemones.

Į vandenį įlašinkite arbatmedžio ir eukaliptų eterinio aliejaus, hamamelių ekstrakto.

7. Ištrauksite erkę.

Šis patarimas neturi mokslinio pagrindo, bet žmonės sako, kad ligas nešiojančios erkės nuo kelių lašų arbatmedžio aliejaus išlenda į paviršių ir tada jas lengviau ištraukti.

8. Gydo aknę.

Patepkite eteriniu aliejumi problemines vietas. Kartu su glikolio rūgštimi arbatmedžio eterinis aliejus naikina bakterijas, kurios sukelia aknę.

9. Pasigaminkite kūno šveitiklį.

Sumaišykite natūralią dušo želė su vandeniu, actu, soda, alyvuogių aliejumi ir keliais lašais arbatmedžio eterinio aliejaus. Beje, arbatmedžio eterinis aliejus naikina pelėsius.

10. Gydo nagų grybelį.

Du kartu per dieną pusę metų tepkite grybelio pažeistus nagus. Medikų teigimu, 60 proc. pacientų po pusmečio pastebi pagerėjimą, o 18 proc. visiškai išsigydė nagų grybelį.

11. Naikina utėles.

Jei vaikai mokykloje užsikrėtė utėlėmis, eterinis arbatmedžio aliejus – geriausias jūsų draugas.

12. Suminkštins perdžiūvusias pėdų dalis.

Plonu sluoksniu užtepkite gryno arbatmedžio eterinio aliejaus ant perdžiūvusių pėdų dalių. Tepkite tris kartus per dieną. Kartokite procedūrą kelias savaites, kol neliks grybelio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)