Yra keli atvejai, kai vandens nepatartina gerti.

1. Jei jau nemažai vandens išgėrėte.

Retas atvejis, tačiau įmanoma išgerti tiek daug vandens, kad sveikatai gali kilti pavojus, rašoma womenshealthmag.com. Jei sutrikdysite organizme druskos balansą, gali sumažėti natrio ir prasidėti hiponatrenija. Pavyzdžiui, bėgantiems maratoną gali kilti noras gurkšnoti vandenį (ar po maratono), bet dėl to gali pabrinkti ląstelės, prasidėti pykinimas, vėmimas, traukuliai, netgi grėsti mirti.

Hiponatremiją gali sukelti tam tikros kepenų, inkstų, širdies ar hipofizės liaukos ligos arba diuretikai, antidepresantai, vaistai nuo skausmo, įspėja medikė Taz Bhatia.

2. Kai šlapimas visiškai skaidrus.

Pamirškite 8 vandens stiklines per dieną, verčiau pažvelkite į klozetą. Jei matote švelnų limonado atspalvį, vadinasi, pasiekėte optimalią hidracijos stadiją. Jei klozete – visiškai skaidrus šlapimas, galite nebegerti vandens. Tamsiai geltonas šlapimas rodo, kad metas imti gurkšnoti vandenį.

3. Kai sočiai pavalgote.

Tai vienas paprasčiausių būdų truputį sumažinti kalorijų – prieš valgį išgerkite stiklinę vandens, tada natūraliai mažiau suvalgysite, nes vanduo užims dalį skrandžio. Tačiau dėl tos pačios priežasties po sotaus valgio išgėrus per daug vandens, galite pajusti diskomfortą, ims pūsti pilvą.

4. Kai po ilgos pertraukos intensyviai sportuojate.

Prakaituodami netenkame elektrolitų – kalio ir natrio. Jei stipriai prakaituojate, reikės atstatyti organizme būtinąsias maistingąsias medžiagas, o jų vandenyje nėra. Gerkite mineralinį vandenį, jame yra kalio, magnio, natrio ir kitų naudingų mineralų.

5. Kai į vandenį dėta saldiklių.

Nekas nenori gerti paprasto vandens, kai yra tiek įvairių gėrimų. Gėrimai dažnai pasaldinti saldikliais be kalorijų, tačiau jie didina apetitą. Tyrimai parodė, kad nuo tų saldiklių didėja ne tik apetitas, bet ir svoris, taigi gerkite paprastą vandenį, o kad būtų skaniau įpjaustykite riekelę citrinos, žaliosios citrinos, arbūzo, įberkite kokių nors uogų ar žolelių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)