– Nuo kokio amžiaus ar kokiems požymiams atsiradus reikėtų pradėti rimčiau rūpintis veido oda?

– Norint turėti gražią veido odą, ja rūpintis pradėti reikia jau ankstyvoje jaunystėje. Prevencija yra daug paprastesnė ir efektyvesnė priemonė siekiant išlaikyti gražią veido odą nei koreguoti jau atsiradusias ir užleistas problemas.

Intensyvesnės priežiūros imtis reikėtų maždaug nuo 25-30 metų. Žinoma, tai priklauso ir nuo odos struktūros bei ar jau pastebimi pirmieji senėjimo požymiai. Pirmiausia veide pastebimos kaktos linijos, akių raukšlės besišypsant, pakritę antakiai ties akių šonais, nelieka skruostų apvalumo, gilėja nosies lūpų raukšlės.

Gera žinia ta, kad šiuo metu yra tikrai efektyvių priemonių stabdyti veido senėjimo požymius.

Kokias procedūras rekomenduojate atlikti atsižvelgiant į amžių?

– Jauniems rekomenduočiau būtinai naudoti kremus nuo saulės. Taip pat svarbu kuo saikingiau degintis ar naudotis soliariumų paslaugomis. Per dažnas ir didelis UV spindulių kiekis tikrai sendina odą. Rūkymas taip pat labai kenkia.

Mezoterapija, PRP terapija, drėkinantys veido kremai – visa tai veiksmingos prevencijos priemonės. Taip pat svarbu nepamiršti odą drėkinti iš vidaus ir gerti ne mažiau kaip 1,5-2 litrus skysčių, rekomenduotina vandens, per dieną.

Kokia efektyviausia priemonė kovojant su raukšlėmis?

– Jei sugebi užbėgti problemai už akių, rezultatai visada daug geresni.

Nėra nustatyta amžiaus, nuo kada reikia pradėti procedūras. Odos senėjimo procesas – labai individualus. Veido raukšlių šalinimas naudojant botulino ir hialurono rūgšties užpildus be abejonės yra vienos iš veiksmingiausių šiuolaikinių priemonių. Taip yra pirmiausiai dėl to, kad procedūra – labai efektyvi, o rezultatai matomi netrukus.

Kiek laiko veikia hialiurono ir butolino injekcijos?

– Estetinis rezultatas po botulino toksino injekcijos pradedamas matyti 3-4 parą po suleidimo ir trunka 3-4 mėnesius. Suleidus hialurono rūgšties užpildą rezultatas matomas iš karto. Priklausomai nuo naudojamo užpildo, hialuronas išlieka nuo 6-8 mėnesių iki dviejų metų.

Žinoma, neatsitiks taip, kad vieną dieną pabudus visos raukšlės grįš per naktį. Medžiagos iš organizmo pasišalina palaipsniui, tad kai pastebima, kad jau vėl norėtusi panaikinti raukšles, visada galima grįžti pas specialistą.

Ar ši estetinė procedūra gali turėti šalutinį poveikį?

– Kiekviena procedūra turi savo šalutinių poveikių. Tai ir diskomfortas dėl injekcijos, ir paraudimas po procedūros. Įdūrimo vietoje gali atsirasti mažų mėlynių. Kartais reikia atvykti papildymui ir simetrijos pataisymui, bet, kaip sakoma, grožis reikalauja aukų. Po procedūros raukšlės dingsta ilgam, o žmonės atrodo jaunesni, labiau pailsėję, linksmesni.

Rūpimus klausimus apie odą ir raukšles gydytojui specialistui galite siųsti el.paštu journalist@tiesa.com.