Šiandien aptarsime aštuonis derinius, kurie padės jums greitai ir nesunkiai atsikratyti kelių kilogramų, nepakenkiant sveikatai. Ir šešis, kurie veiks priešingai.

1. Daržovės ir kietai virtas kiaušinis

Pasak vieno tyrimo, kiaušiniai padeda absorbuoti karotenoidus (tai daržovėms spalvą suteikiantys pigmentai). Karotenoidai ne tik padeda kovoti su svorio didėjimu, bet ir apsaugo nuo regėjimo problemų, onkologinių susirgimų, maitina mūsų odą. Tad kai kitą kartą valgysite daržovių salotas, taip pat suvalgykite ir virtą kiaušinį.

2. Tunas ir imbieras

Imbieras pagreitina skrandžio ištuštinimą ir blokuoja fermentus, kurie skatina uždegiminius procesus. Tune yra Omega-3 riebalų rūgščių, kurios užkerta kelią riebalų kaupimui pilvo srityje. Taigi, tunas ir imbieras yra puikus derinys, jeigu norite atsikratyti kelių nereikalingų kilogramų.

3. Špinatai ir avokadų aliejus

Šie du super produktai yra naujieji jūsų sąjungininkai kovoje su apetitu: avokadų aliejus, kuris taip pat padeda pagerinti cholesterolio lygį ir turi vitaminų B ir E bei kalio, ir špinatai, didinantys sotumo jausmą ir turintys labai mažai kalorijų.

4. Kukurūzai ir ankštiniai

Kaip parodė vienas tyrimas, mitybos planas, į kurį įtraukti kartą per savaitę valgomi ankštiniai, kur kas veiksmingesnis svorio metimo klausimu nei dieta su tuo pačiu kalorijų kiekiu, bet be ankštinių. O jei dar pridėsite kukurūzus, lieknėjimo efektas dar labiau sustiprės, nes juose esantis krakmolas neleidžia organizmui absorbuoti didžiosios dalies kalorijų ir gliukozės.

5. Melionas ir raudonosios vynuogės

Melionas veikia kaip natūralus diuretikas, tad jis padeda išvengti skysčių užlaikymo, o vynuogėse gausu antioksidantų, kurie padeda sumažinti riebalų kaupimą. Taigi, šis produktų derinys puikiai tinka norint išvengti paburkimo.

6. Vištiena ir Kajeno paprika

Kaip daug baltymų turintis maisto produktas vištiena padeda ilgai jausti sotumą, dėl ko vėliau valgydami suvartojame mažiau kalorijų. O štai Kajeno paprika skatina riebalų deginimą ir mažina apetitą.

7. Bulvės ir pipirai

Kaip atskleidė vienas tyrimas. Bulvės suteikia didesnį sotumo jausmą nei pilno grūdo gaminiai. Be to, jose gausu kalio. Tad jeigu norite mesti svorį, turėtumėte valgyti bulves virtas ar keptas orkaitėje, tačiau be jokio padažo ir sviesto. Verčiau pagardinkite bulves Kajeno paprikomis, nes tai užkirs kelią naujų riebalų ląstelių formavimuisi.

8. Kava ir cinamonas

Cinamone gausu galingų antioksidantų, kurie mažina pilvo sudribimą, o štai kava malšina apetitą. Tad jeigu mėginate atsikratyti kelių nereikalingų kilogramų, nėra nieko geriau nei puodelis gardžios kavos su cinamonu.

Dabar, kai jau žinote maisto derinius, kurie padės pasiekti svorio metimo tikslą, atkreipkite dėmesį į žemiau išvardintus derinius, kurie trukdys tai padaryti:

Baltymai ir angliavandeniai (pavyzdžiui, mėsainiai);

Dviejų skirtingų rūšių baltymai (pavyzdžiui, kumpis ir kiaušiniai);

Baltymai ir krakmolas (pavyzdžiui, vištiena ir makaronai);

Krakmolas ir cukrus (pavyzdžiui, bulvės ir kečupas);

Cukrus ir riebalai (pavyzdžiui, ledai arba kepiniai);

Vaisiai su kitais maisto produktais (pavyzdžiui, braškės su ledais).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)