Veido depiliacijos būdus, jų pranašumus ir minusus pranešime spaudai pristato depiliacijos salono „Peru LT“ elektroepiliacijos specialistė Santa Neimanaitė.

1. Skutimas

Tai pats paprasčiausias, pigiausias ir greičiausias depiliacijos būdas. Peiliukai nupjauna plaukelius palei odos paviršių, po skutimo plaukai pasidaro šiurkštesni ir vizualiai storesni, kadangi įprastai plaukeliai turi smailas ir minkštas viršūnes, kurios vizualiai yra mažiaus pastebimos, todėl jas nupjovus su peiliuku, atauga buki, stori ir šiurkšti plaukai.

Šis veido depiliacijos būdas populiarus tarp vyriškos lyties atstovų, tačiau moterims reikėtų gerai apgalvoti ar tikrai rinktis šį variantą, kadangi trumpalaikiai rezultatai gali labai nuvilti. Įprastai plaukeliai atauga po 1–3 dienų.

2. Depiliacija vašku

Tai vienas iš populiariausių ir moterų mėgstamiausių veido depiliacijos būdų.

Ant norimo depiliuoti odos ploto užtepamas vaškas, kuris pašalinamas specialia prie užtepto vaško prilipinama juostele. Atsižvelgiant į vaško rūšį galima nuplėšti ir patį sustingusį vašką nenaudojant specialių juostelių. Šios procedūros paslaugų gausu grožio salonuose, taip pat ją galima pasidaryti ir namie, tačiau namuose ši procedūra tampa gana sudėtinga ir pavojinga. Galimi odos nudegimai jeigu naudojamas per kaštas vaškas.

Dėl netaisyklingos plaukelių rovimo krypties gali atsirasti odos paraudimas, susidaryti šašiukai, paskatinti plaukelių įauginėjimą. Norint plaukelius pašalinti iš naujo teks palaukti kol vėl ataugs bent pusę centimetrų ilgio. Įprastai plaukeliai atauga po 2–6 savaičių.

3. Depiliacija cukrumi

Labai panaši į depiliacijos vašku procedūrą: tiršta cukraus masė paskirstoma ant odos pagal plaukų augimo kryptį, o šalinama pirštais pagal plaukų augimą.

Depiliacijos cukrumi rezultatai žymiai geresni už depiliaciją vašku. Visų pirma depiliacija cukrumi mažiau skausminga, pašalinami net ir trumpiausi plaukeliai, kurių įprastai nepašalina vaškas, todėl švelnia oda galima džiaugtis ilgiau, o plaukeliai atauga šiek tiek lėčiau. Vidutiniškai plaukeliai atauga po 3–6 savaičių. Plaukelių įaugimo rizika mažesnė, kadangi plaukeliai raunami plaukų augimo kryptimi. Šį veido depiliacijos būdą rekomenduotina darytis pas depiliacijos meistrę, kadangi depiliaciją cukrumi atlikti reikia šiek tiek patirties ir įgūdžių.

4. Depiliacija kremais ir putomis

Depiliacinis kremas ir putos – tai neskausmingas, pigus, efektyvus ir greitas veido depiliacijos būdas.

Šalinant veido plaukelius šiuo būdu, depiliacinis kremas ar putos užtepamas ant norimo depiliuoti odos ploto ir paliekamas keletui minučių, kad kreme esantys chemikalai ištirpdytų plaukuose esantį keratiną, vėliau kremas lengvai su mentele nuvalomas. Šiuo depiliacijos būdu pašalinami ties odos paviršiumi prasidedanti plaukelių dalis, todėl plaukeliai atauga labai greitai, vidutiniškai po 1–3 dienų Šį depiliacijos būdą veido sričiai rekomenduotina rinktis labai atsargiai, kadangi kreme esančios cheminės medžiagos gali nudeginti ir sudirginti jautrią veido odą.

5. Depiliacija siūlu

Depiliacija siūlu – tai seniausias ir natūraliausias plaukelių šalinimo būdas, kurio pradmenys atkeliavo iš Indijos ir Egipto. Ši procedūra atliekama naudojant medvilninį siūlą, kuris sukamais judesiais ištraukia plaukelius su visu svogūnėliais, nepažeidžiant veido odos. Šis veido depiliacijos būdas pašalina net ir labai trumpus plaukelius, todėl plaukeliai atauga po 2 – 6 savaičių. Veido depiliacija siūlu gana skausminga, bet greita ir veiksminga. Šį depiliacijos būdą rekomenduotina darytis pas patyrusį meistrą.

6. Depiliacija lazeriu

Depiliacija lazeriu – tai ilgalaikis ir brangus plaukų šalinimo būdas.

Plaukeliai šalinami lazerio šviesos impulsais, kurie siunčiami į plauko folikulą. Lazerio šviesos impulsai naikina plaukuose esantį melaniną, kuris atsakingas už šviesos pasisavinimą, patekusi į pigmentą, intensyvi pulsinė šviesa virsta šiluma, kuri sunaikina plauko svogūnėlį, todėl plaukeliai nebeatauga ilgą laiką. Kuo didesnis plauko pigmentas, tuo procedūra veiksmingesnė. Lazerinės depiliacijos būdu maksimaliai sumažinti plaukuotumą vidutiniškai reikia 8 procedūrų.

Procedūras reikia kartoti kas 4 savaites. Kadangi po tam tikro laiko organizmas vėl pradeda gaminti melaniną, po visų procedūrų seansų profilaktiškai reikia po 1 procedūrą kartoti kas pusę metų. Įprastai moterų veido plaukeliai būna nepakankamai tamsūs, todėl lazerinės depiliacijos būdu dažnai nepasiekiami norimi rezultatai, todėl šį depiliacijos būdą patartina rinktis, toms, kurios turi labai šviesią odą ir labai tamsius plaukelius.

7. Fotoepiliacija

Fotoepiliacija – tai ilgalaikis, brangus plaukų šalinimo būdas, kurio technologija labai panaši į lazerinę depiliaciją. Fotoepiliatorius skleidžia platesnio spektro šviesos impulsus nei lazeris, todėl depiliacija saugesnė. Norint pašalinti plaukelius šiuo depiliacijos būdu reikia žinoti fotoepiliacijos veikimo technologiją.

Plaukeliai turi tris augimo fazes: augimo, regresijos ir ramybės. Fotoepiliacija paveikia ir pašalina tik augimo fazėje esančius plaukus. Vienu metu augimo fazėje yra apie 30 procentų plaukų, todėl norint pasiekti maksimalius rezultatus šiuo depiliacijos būdu reikia procedūras kartoti keletą kartų. Vidutiniškai pakanka 8 procedūrų.

Prieš fotoepiliacijos procedūrą plaukelius reikia nuskusti, kad šviesos impulso energija maksimaliai būtų absorbuojama plauko svogūnėlyje. Šį veido depiliacijos būdą galima darytis grožio klinikose arba galima įsigyti fotoepiliatorių ir darytis namie. Fotoepiliacijos kaip ir lazerinės depiliacijos būdu pašalinami tik tamsūs plaukeliai nuo šviesios odos.

8. Epiliatoriumi

Depiliacija epiliatoriumi – nesudėtingas, bet skausmingas depiliacijos būdas, kurį galima atlikti namuose. Epiliatoriaus besisukanti galvutė išrauna plaukelius su šaknimis, todėl jie atauga tik po 2 – 6 savaičių silpnesni nei buvo. Dažnai išraunami ne visi plaukeliai, o ataugantys yra linkę įaugti po oda, gali susidaryti pigmentiniai dariniai odoje, atsirasti plauko folikulo uždegimai. Prieš renkantis šį depiliacijos būdą veidui vertėtų pagalvoti apie visus galimus pliusus ir minusus.

9. Elektroepiliacija

Elektroepiliacija – tai ilgalaikis, brangus ir efektyvus depiliacijos būdas.

Elektroepiliacijos būdu plaukeliai šalinami po vieną į kiekvieno plauko šaknį įvedinėjant ploną zondą, kuriuo paleidžiamas elektros impulsas. Zondų ir elektros impulsų pagalba plaukų folikulai ir šaknys suardomos, plaukeliai daugiau nebeatauga.

Elektroepiliacijai taip pat svarbu plaukelių augimo ciklai. Kaip jau anksčiau minėjome, jų iš viso yra trys: augimo, regresijos ir ramybės. Elektroepiliacijos procedūros turi būti atliekamos būtent kai plaukelių yra daugiausiai augimo fazėje, kurių vienu metu būna apie 30 proc.

Norint galutinai pašalinti plaukelius visam laikui, procedūras reikia kartoti kas 3 savaites. Vidutiniškai procedūras reikia pakartoti 8 kartus.

Elektroepiliacijos privalumas, jog tinka įvairios odos spalvos žmonėms, bei galima pašalinti šviesesnius plaukelius veido srityje, ko šiuo metu negali pašalinti lazerinė depiliacija ar fotoepiliacija. Šiuo metu tik elektroepiliacijos būdas pasaulyje pripažintas kaip plaukų šalinimo būdas visam gyvenimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)