1. Valgykite daugiau česnako.

Česnakas – tai ne tik skanus, aplinkinius galimai atbaidysiantis, priedas prie jūsų vakarienės, tačiau jame iš tiesų yra gausu sveikatai naudingų savybių, kurios padeda mums gyventi ilgiau. Geriausia jį vartoti neapdorotą, kai jame išlikę visos maistinės savybės.

2. Alkoholį gerkite rečiau.

Alkoholis yra ir gyvenimą trumpinanti medžiaga, ir sendinanti. O pasak M. Cymes‘o mes jį vartoti turėtumėme kaip someljė. Tai reiškia – alkoholį gerti lėčiau ir mažiau.

3. Išvalykite savo šaldytuvą.

M. Cymes‘as pabrėžia, kad šaldytuvą valyti reikia bent dukart per mėnesį. Anot jo, bakterijos gali išgyventi ir šaltoje temperatūroje, o tai, kas yra jūsų šaldytuve, žinoma, galiausiai pateks į jūsų kūną.

Ekspertas rekomenduoja valymui naudoti kempinę ir balto vyno actą, o viską vėliau nusausinti šluoste.

4. Į vakarienę žiūrėkite rimtai.

Daugelis mūsų vakarienę dažniausiai valgo sėdėdami ant sofos ir žiūrėdami televizorių, tačiau prancūzas yra griežtai prieš tai nusiteikęs.

Vyras teigia, kad įprastai žiūrėdami televizorių mes valgome greičiau, o tai reiškia, kad maistą kramtome mažiau ir tik po kiek laiko suprantame, kad persivalgėme. Jis pataria vakarienę valgyti prie stalo, iš lėto.

5. Investuokite į geros kokybės akinius nuo saulės.

Tai ne vien tik aksesuaras - akiniai nuo saulės yra itin svarbūs akių ir odos apsaugai.

M. Cymes‘as teigia, kad ieškant puikios akinių poros, reiktų atkreipti dėmesį į didelius akinius su storomis kojelėmis – taip akys bus geriau apsaugotos nuo ryškios šviesos. Taip pat reikia patikrinti, ar akiniai atitinka Europinius standartus (turi CE etiketę) ir yra mažiausiai trečios, jei ne ketvirtos, klasės, kurios yra rekomenduojamos, pavyzdžiui, vykstant slidinėti.

6. Lankykite baseiną.

Intensyvios fizinės treniruotės apsunkina mūsų sąnarius, o M. Cymes‘as pataria vietoje to pradėti lankyti baseiną ir užsiimti vandens sportu.

7. Pasirūpinkite savo dekoltė.

Moters krūtinės oda ir iškirptės vieta turi mažiau riebalinių liaukų, negu kitos kūno vietos, o tai reiškia, kad ji įprastai greičiau susiraukšlėja.

M. Cymes‘as rekomenduoja ta vieta rūpintis ne mažiau nei veidu – drėkinti, vartoti prausiklį ir kremą nuo saulės.

8. Pakeiskite savo pagalvę.

Retas kuris pagalvę keičia dažnai, tačiau sena, nusidėvėjusi pagalvė neleidžia tinkamai pailsinti kaklo ir gali sukelti rimtus skausmus.

M. Symes‘as miegantiems ant šono rekomenduoja storą pagalvę, o ant nugaros – tankią. Tuo tarpu mėgstantiems naktį apsiversti ant pilvo labiausiai tiktų plona pagalvė.

9. Nustokite jaustis kalti, kad neatrodote tobulai.

Didelė dalis žmonių dažnai jaudinasi, kad negali turėti visko, tačiau M. Cymes‘as yra įsitikinęs, kad bandymas pasiekti tobulybę neišvengiamai užsibaigs nesėkme.

Jis pataria atminti viena: niekas nėra tobulas, o jūsų asmeniniai niuansai ir ypatybės jus atskiria nuo kitų ir padaro įdomiais. Pasaulyje yra daugiau dalykų, nei viena gera ir bloga.

„Jeigu nori gyventi ilgiau, pirmiausiai pradėk gyventi!“ – įsitikinęs vyras.