Nors dauguma pokyčių susiję su vaisingumu, nes ovuliacijos metu vaisingumas pasiekia piką, kai kurie pokyčiai yra labai netikėti ir skatina tokias mūsų mintis ir elgesį, koks paprastai mums nėra būdingas, pavyzdžiui, tampame drąsesnės, ambicingesnės, labiau linkusios į nuotykius, be to, gali pasikeisti ir mūsų išvaizda ir tai, ką galvojame apie save.

Tad kaip sužinoti, kada tiksliai yra ovuliacija? Žymėkitės kalendoriuje mėnesinių ciklą. „Pirmąja mėnesinių ciklo diena laikoma pirmoji mėnesinių diena, o ovuliacija įvyksta 14 dienų iki to, – sako dr. Pari Ghodsi. – Atskaičiavusios keturiolika dienų, pasižymėkite šią dieną, kad žinotumėte, kada apytikriai bus ovuliacija kitą mėnesį. Vaisingiausios dienos paprastai būna likus penkioms dienoms iki ovuliacijos ir parą po jos.“

Šiuo laikotarpiu hormonai jūsų organizme sukelia daug pokyčių, kurių jūs gal nė nepastebite.

Bustle.com pateikia 13 keistų pokyčių, vykstančių moters organizme ovuliacijos metu.

1. Gali pakilti kūno temperatūra

Ovuliacijos metu galite pajusti, kad jums kiek šilčiau nei paprastai. Nesijaudinkite. „Ovuliacijos metu daugumai moterų vos vos pakyla kūno temperatūra, ir tokia ji išlieka iki mėnesinių ciklo pabaigos“, – sako P. Ghodsi.

2. Veidas gali parausti

Kembridžo universitete atliktas tyrimas parodė, kad moterų veidas rausviausias būna ovuliacijos metu. Galbūt skruostai labiau nei paprastai parausta nuo ovuliacijos metu pakilusios temperatūros. Vis dėlto šis paraudimas nepastebimas žmogaus akiai, todėl nesijaudinkite.

3. Aplinkiniams atrodote patrauklesnė

Dėl rausvesnių skruostų jūs galite atrodyti patrauklesnė potencialiam kandidatui į partnerius. Leidinyje „Hormones and Behavior“ paskelbto tyrimo išvadose teigiama, kad vyrams buvo patraukliausi veidai tų moterų, kurių organizme vyko ovuliacija. Tai galima paaiškinti iš biologinės perspektyvos – būtent ovuliacijos metu moterys yra vaisingiausios.

4. Paaštrėja uoslė

Jei susitikinėjate su vyru, ir pastebėjote, kad tam tikru laiku kas mėnesį jo kvapas itin sustiprėja, greičiausiai, kaltas ne jo kvapas, o jūsų uoslė, nes per ovuliaciją ji paaštrėja. Leidinyje „Hormones and Behavior“ paskelbto tyrimo išvadose teigiama, kad ovuliacijos metu moterys jautriau reaguoja į vyrų feromonus ir jų skleidžiamą kvapą.

5. Gali padidėti seksualinis potraukis

Jei jaučiatės žvitresnė ir plėšresnė, ko gero jūsų organizme vyksta ovuliacija.

„Daugybė tyrimų parodė, kad ovuliacijos metu moterų lytinis potraukis sustiprėja“, – sako P. Ghodsi. Kadangi tai vaisingiausias metas, gamta tokiu būdu padidina tikimybę, kad susilauksite kūdikio.

6. Krūtys tampa jautresnės

„Kai kurių moterų krūtys prieš ovuliaciją ir jos metu tampa jautresnės, panašiai kaip prieš mėnesines“, – sako P. Ghodsi. Taip pat gali imti šerpetosi speneliai arba krūtyse atsirasti skausmas. Visa tai nulemia šiuo ciklo metu organizme išsiskiriantys hormonai.

7. Balsas tampa aukštesnis

Kalifornijos universitete Los Andžele atlikto tyrimo duomenimis, ovuliacijos metu moterų balsas tampa aukštesnis, moteriškesnis. Aukštesnis balsas siejamas su jaunyste ir patrauklumu, galbūt todėl mes nė nepastebėdamos vaisingiausiomis dienomis imame kalbėti tokiu balsu.

8. Daugiau vyrų atrodo patrauklūs

Dauguma mūsų sakome, kad mums patinka tik tam tikro tipo vyrai, bet ovuliacijos metu šis diapazonas labai išsiplečia. Teksaso universiteto tyrimas parodė, kad šiuo konkrečiu ciklo metu moterims patinka įvairesni vyrai. Ovuliacijos metu mes mažiau išrankios, mus apskritai traukia vyrai vien jau tuo, kad jie kitos lyties.

9. Norisi daugiau pirkti

Tame pačiame Teksaso universitete atliktame tyrime paaiškėjo, kad ovuliacijos metu moteris domina daugiau vartojimo prekių ir paslaugų.

10. Tampame atviresnės seksualinėms fantazijoms

Paprastai nesate linkusi į atsitiktinį seksą su nepažįstamuoju? Ovuliacijos metu jūsų polinkiai gali pasikeisti. Leidinyje „Journal of Evolution and Human Behavior“ paskelbto tyrimo išvadose teigiama, kad ovuliacijos metu moterys buvo labiau linkusios į seksualinius nuotykius, pavyzdžiui, vienos nakties nuotykį arba seksą su nepažįstamuoju. Tačiau tai nebūtinai reiškia, kad tokiu metu jos linkusios dažniau mylėtis.

11. Dažniau renkamės rožinę ar raudoną spalvą

Staiga ėmėte traukti iš spintos ryškiausius drabužius arba visus tuos, kurie turi bent kiek raudono atspalvio? Britų Kolumbijos universitete atliktas tyrimas parodė, kad ovuliacijos metu moterys dažniau rengiasi raudonais arba rožiniais drabužiais.

12. Sumažėja astmos simptomų

Jei sergate astma, ko gero pastebėjote, kad prieš ovuliaciją ir jos metu simptomų sumažėja. Tyrimo, kuris buvo paskelbtas leidinyje „American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine“, išvadose teigiama, kad ovuliacijos metu sumažėja dusulys, tampa lengviau kvėpuoti.

13. Tampame konkurencingesnės

Viename tyrime, kuris buvo paskelbtas leidinyje „Journal of Marketing Research“, teigiama, kad ovuliacijos metu moterims kyla noras sustiprinti savo socialinį statusą. Tyrėjai davė moterims fiksuotą pinigų sumą, kad jos pasidalintų su kitomis moterimis. Tos moterys, kurioms buvo ovuliacija, su kitomis dalijosi perpus mažiau nei tos, kurioms ovuliacijos nebuvo.

Kitą kartą jus netikėtai ims traukti visai ne jūsų tipo vyriškis, arba paaštrės uoslė, negalvokite, kad jums galvoj negerai – greičiausiai, jums tiesiog prasidėjo ovuliacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)