Aušra sako, kad tąkart pats likimas atsiuntė jai dovaną, nes lygiai prieš metus portalas Delfi ir masažų salonai „Studio figura” pasiūlė jai sudalyvauti projekte „Sulieknėk sveikai”.

„Tuomet, nors buvo nepatogu, aš sau liepiau pasinaudoti proga ir šiandien labai tuo džiaugiuosi. Pasikeitė mano mitybos įpročiai, dukart per savaitę darausi limfodrenažinius masažus ir jaučiuosi puikiai,” - džiaugiasi garsi moteris.

„Neslėpsiu: celiulitas buvo mano problema”

Aktorei ir pačiai sunku patikėti, ką jai pavyko pasiekti per metus. Dabar 178 cm ūgio moteris sveria 67 kg. Be to, visada skubančiai ir turinčiai gerai atrodyti aktorei, malonus siurprizas yra tai, kad celiulitas liko tik jos prisiminimuose.

„Aš nemeluosiu, man nėra ko slėpti - turėjau celiulitą, šitą moterišką bėdą. Ir netgi būdama labai liekna, visada turėjau tą kompleksą. Todėl visada turėjau dėti daug pastangų, kad jį sumažinčiau, kad jo neliktų. Ir netikėtai stebuklus padarė limfos drenažas” - atvirauja garsi moteris. Aušra sako, kad jau po pirmos savaitės oda tampa stangresnė, nuotaika geresnė, apimtys mažėja.

Pirmiausia atsisakė cukraus

„Pirmą pusmetį maitinausi griežtai pagal taisykles, visiškai atsisakiau papildomo cukraus, o dabar jau galiu atsipalaiduoti, kartais ir bandele save palepinu”, - džiūgauja Aušra. O taisyklės paprastos. Svarbiausia, valgyti dažnai ir po nedaug. Be to, sąmoningai stebėti, ką valgai.

„Iki 15 val. organizmui reikia duoti angliavandenių, bet gerųjų angliavandenių. Tinka visos grūdinės kultūros, vaisiai. Tik jokių batonų ar dribsnių. Priešingu atveju, geriau pasiimk cukrų ir suvalgyk maišelį. Pajusi, kaip malonu ir kaip organizmas kovoja su cukrumi,” - vaizdžiai aiškina Aušra Štukytė.

„O antroj dienos pusėj lepink organizmą statybinėmis medžiagomis ir baltymais. Prisimink ankštines kultūras - tai žirniai, pupos, avinžirniai, lęšiai. Vakarienei labai tinka virtas arba keptas kiaušinis. Ir, žinoma, daug daug daržovių”, - skamba patarimai iš aktorės lūpų.

Aušra teigia, kad per dieną reikia suvalgyti 400 g žalių neapdorotų daržovių. „Pavyzdžiui, prasidėjus agurkų sezonui, vakare atsisėdi prie televizoriaus ir nori ką nors kramsnoti, tuos agurkus ir kramsnoji, nes juose - ląsteliena ir vanduo”. Apskritai, vandens reikia gerti nuolatos, tiesiog iš čiaupo, taip daro ir pati aktorė.

Be to, Aušra Štukytė atskleidė, kad ji ir jos širdies draugas prodiuseris Dmitrijus Radinas nuo Naujųjų metų visiškai atsisakė alkoholio. Be kitų privalumų, to pasekmė dar greitesnis svorio kritimas.

Su svoriu nukrito ir kaltės jausmas

Dabar 67 kg sverianti Aušra jaučiasi lyg ant sparnų. „Kaip akmuo nuo krūtinės nukrito kaltės jausmas, kuris slėgė, nes buvau apleidusi save. Kai nebelieka kaltės jausmo, tada ir save lengviau mylėti ir kartu „neėdi” artimųjų. Mūsų aplinka yra mūsų veidrodis: kai viduje netvarka, su kitais elgiamės blogai. O pasitikėjimas ir gera savijauta - dovana ir kitiems. O moteriai ypatingai svarbu atrodyti gerai”, - neabejoja aktorė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (254)