Apie plaukų priežiūros faktus ir mitus pasakoja Estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos „Grožio pasaulis“ gydytoja dermatologė Sandra Kavaliauskienė

Šampūnas - pagrindinė priemonė kovoje su plaukų slinkimu. MITAS!

Tiesa, kad geras šampūnas yra itin svarbus plaukų priežiūrai, jis išvalo plaukus ir galvos odą nuo nešvarumų, riebalų. Šampūnas praturtintas reikalingomis maitinančiomis medžiagomis (pvz. mineralų ir vitaminų kompleksu, amino rūgštimis, baltojo lubino baltymais, pantenoliu, bambuko ekstraktu, keratinu, vitaminu PP, kviečių gemalų aliejumi) stiprina plaukus, jie atrodo sveikesni.

Paradoksalu, bet plaukų slinkimo priežastis slypi visai ne plaukuose, o galvos odoje. Šampūnas veikia galvos odą tik keletą akimirkų, o po to mes jį nuplauname, todėl norėdami išspręsti plaukų slinkimo problemą, turėtume pradėti nuo galvos odos priežiūros. Tam yra skirtos kitos priemonės: serumas, losjonas, ampulės, kurios atgaivina bei maitina galvos odą, stimuliuoja plaukų folikulo augimą ir vystymąsi. Siekiant sustabdyti plaukų slinkimą, rekomenduojama profesionalias priemones nuo plaukų slinkimo naudoti 2-3 mėnesius.

Ilgi plaukai slenka dažniau. TIESA IR MITAS!

Plaukų ilgis neturi tiesioginės įtakos plaukų slinkimui. Suprantama, kuo senesnis plaukas, tuo greitesnis jo natūralus iškritimas katageno fazėje. Kuo ilgesni plaukai, tuo didesnis jų mechaninis pažeidimas, o tai skatina jų lūžinėjimą, todėl dažniausiai žmonės painioja lūžtančius plaukus su slenkančiais plaukais. Taipogi, reikia atsiminti, kad ilgas plaukas ant grindų atrodo „baisiau“ už trumpą.

Plaukų kirpimas yra geriausia priemonė kovojant su plaukų slinkimu. MITAS!

Dažnai sakoma, kad plaukų kirpimas sustiprins plaukus, jie taps tankesni. Bet tai tik optinė apgaulė. Ilgi plaukai per keletą metų buvo mechaniškai pažeisti, pvz. šukuosenų modeliavimo metu, dažnai džiovinant karšta oro srove. Plaukai esantys arčiau galvos odos yra jaunesni, jų yra daugiau, todėl jeigu nukirpsime pažeistas plaukų dalis, tai liks stipresni plaukai, kurie vizualiai atrodys tankesni. Jeigu yra nusilpę plaukų folikulai, tai rekomenduojama pakirpti plaukus, nes per ilgi plaukai tik apsunkina juos.

Mezoterapijos procedūrų kursas padeda išspręsti plaukų slinkimo problemą. TIESA!

Mezoterapijos metu gydytojai dermatologai atlieka injekcijas su specialiais preparatais, į kurių sudėtį įeina plaukų augimui ir struktūrai būtinos medžiagos. Skirtingai negu priemonės, tepamos ant odos paviršiaus, mezoterapijos metu į odą įvestos medžiagos patenka ląstelėms ir skatina jų atsinaujinimą. Kelių mezoterapijos procedūrų kursas žymiai pagerina plaukų būklę ir išvaizdą, o efektas išlieka ilgam.

Galvos masažas padeda. TIESA!

Ne paslaptis, kad kiekvienam patinka ta akimirka, kai grožio salone kirpėja plaudama plaukus lengvai masažuoja galvos odą. Malonu, tiesa? Įrodyta, kad galvos odos masažas ne tik teikia malonumo, bet ir yra itin svarbus kovoje su plaukų slinkimu. Masažuodami galvos odą stimuliuojame vietinę kraujotaką. Naudodami specialias priemones skatinančias plaukų augimą, tiesiog privalome jas įmasažuoti į galvos odą, tik tada poveikis bus efektyvesnis.

Mūsų organizmas – tai tarpusavyje susijusių procesų visuma. TIESA!

Atsiminkime, mūsų organizmas – tai tarpusavyje susijusių procesų visuma. Jeigu nesirūpiname savo sveikata, neaprūpiname savo organizmo būtinomis maitinančiomis medžiagomis, neleidžiame sau atsipalaiduoti, atkurti jėgas, visą laiką išgyvename stresines situacijas, tai organizmo funkcijos netruks sustreikuoti.

Iš pradžių pastebėsite pablogėjusią plaukų, odos, nagų būklę, jausite nuolatinį nuovargį, o jeigu tokia būsena truks ilgėliau, pasireikš įvairių ligų simptomai. Tam, kad Jūsų organizmas gerai funkcionuotų, nepamirškite apie subalansuotą mitybą, aprūpinkite jį būtinais vitaminais ir mineralais, maitinančiomis medžiagomis, taipogi verta bent kartą pasitikrinti sveikatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)