„Vienas efektyviausių – sutarkuoti juodąjį ridiką ir sumaišyti jo sultis su šaukštu medaus. Jei plaukai trumpesni, viso ridiko ir neprireiks. Gautą mišinį užtepti ant plaukų ir šiek tiek palaikyti, jei turite, pridenkite maudymosi kepurėle. Šios kaukės kvapas baisus, bet efektas – pati įsitikinau, tikrai yra“, - atskleidė Asta Pilypaitė, savo natūraliais grožio receptais dalindamasi per „Uoga Uoga“ šviežios kosmetikos kavinės atidarymo vakarą prekybos centre VCUP. Naujoje savo prekybos vietoje kosmetikos kūrėjos sukūrė kavinę primenantį interjerą, norėdamos paskatinti moteris ne tik maistą, bet ir kosmetiką rinktis natūralią ir šviežią.
Kitas receptas, kuriuo šventinį vakarą pasidalino Asta – gaminamas iš vieno kiaušinio trynio, šaukšto medaus, šaukšto šaltalankių aliejaus, šaukšto citrinų sulčių, arbatinio šaukštelio konjako (ar panašaus stipriojo gėrimo) ir penkių lašų jodo. Viską sumaišius plaukus taip pat reikėtų padengti gautu mišiniu ir palaikyti bent 15 min. ar ilgiau.
Tiesa, Asta įspėja, kad šviesiaplaukės su šia kauke turėtų būti atsargios dėl jame esančio jodo bei pridūrė, kad pati pažįsta moterį, kuri ilgai kamavosi su silpnais plaukais, kol kurį laiką juos lepindama būtent šia kauke akivaizdžiai juos sustiprino.
Savo plaukus natūraliomis priemonėmis, o ypač kokosų aliejumi, mėgsta palepinti ir „Mis Lietuva 2008” Gabrielė Martirosianaitė. Beje, kaip ir A. Pilypaitė, kūną ji mėgsta nušveisti kavos tirščiais, tiesa, savąjį šveitiklį ji yra patobulinusi.

„Kad kavos tirščiai gerai šveičia odą žino visos, bet aš dar pridedu ir aliejaus, gryno, nerafinuoto, tuomet oda iš karto ne tik nušveista, bet ir pamaitinta, jos nebereikia papildomai tepti jokiais kūno kremais“, - pasakojo Gabrielė.

Tuo tarpu natūralios kosmetikos kūrėja Jovita Vyšniauskienė pasiūlė Gabrielei tokį šveitiklį papildyti dar ir medumi, mat jis turi daugybę odai naudingų savybių. Toks šveitiklis puikiai tiktų naudoti ir pirtyje, kuomet nuo šilumos atsivėrusios odos poros dar geriau įsisavintų aliejaus ir medaus gerąsias savybes.