Laimei, mes galime išvengti šių ligų. Žinodami savo silpnąsias ir stipriąsias puses iš astrologinės perspektyvos, galėsite susidaryti sveikos mitybos strategiją, kad užkirstumėte kelią ligoms ir negalavimams, rašo woman.delfi.ee.

Avinas

Šis ženklas visuomet judėjime, todėl jo atstovai paprasčiausiai pamiršta normaliai pavalgyti ir tenkinasi mėsainiu, kad tiesiog numalšintų alkį. Pasistenkite atsikratyti šio blogo įpročio – visur nešiokitės džiovintų vaisių ir riešutų (kurie stiprina imunitetą). Palaikyti organizmui jums nuolat reikia liesų baltymų, tad rinkitės organinę jautieną, paukštieną ir lašišą.

Jautis

Jaučius traukia saldus ir riebus maistas. Vis dėlto vietoje riebaus torto rinkitės lengvą šerbetą su šviežiomis avietėmis. Arba gabalėlį ananaso, nes tai puiki priešuždegiminė priemonė, padedanti organizmui kovoti su mikrobais. Be to, vietoj sunkių salotų užpilų rinkitės citrinų sultis ir alyvuogių aliejų, kuris ramina ir gydo skrandį ir žarnyną.

Dvyniai

Morkos – jūsų pagrindinės sąjungininkės. Viena morka per dieną dukart sumažina riziką susirgti plaučių ligomis, net ir tuo atveju, jeigu rūkote. Spanguolės taip pat tinka kvėpavimo sistemai, kuri yra silpnoji Dvynių vieta. Kofeino perteklius gali „sudeginti“ jūsų antinksčius. Taip pat sumažinkite gazuotų gėrimų kiekį, o latę gaminkitės su kava be kofeino arba apskritai vartokite organinę kavą be kenksmingų cheminių priedų.

Vėžys

Vėžius paprastai traukia sotūs produktai, kurie, deja, nėra patys sveikiausi. Ypač problematiški jums yra pieno produktai. Grietinėlę pakeiskite liesu pienu, o desertui išbandykite liesą arba sojų jogurtą su vaisiais. Obuoliai, burokėliai ir šviežia imbiero arbata tonizuos jūsų virškinimo sistemą, o brokoliai ir baltagūžiai kopūstai užkirs kelią storosios žarnos ligoms.

Liūtas

Jums svarbiausia širdies sveikata. Venkite kepto maisto, nes jis užteršia ir užkemša arterijas. Mėsą geriausia kepti orkaitėje arba troškinti, nuo vištienos būtinai pašalinkite odelę. Avokadai ir alyvuogių aliejus mažina širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimų riziką, o troškinti grybai ir morkos su rudaisiais ryžiais sureguliuoja aukštą kraujospūdį. Beje, jums nepakenks gabalėlis juodo šokolado ir taurė gero raudono vyno.

Mergelė

Dauguma Mergelių ženklo atstovų labai sąmoningai vertina mitybą ir renkasi organinius produktus, kuriuos perka iš vietos ūkininkų. Visų pirma jums reikėtų susitelkti į nervų sistemos sveikatą, nes tai yra jūsų silpnoji vieta. Valgykite salotas su obuoliais ir salierais, apšlakstytas žemės riešutų arba migdolų aliejumi – tai puiki priemonė nuo chroniško nuovargio.

Svarstyklės

Svarstyklėms reikėtų pasirūpinti stabilaus cukraus kiekio kraujyje palaikymu. Pradėkite savo dieną nuo baltymų, pavyzdžiui, kiaušinių arba baltymingo gėrimo su vaisiais. Saldžius užkandžius pakeiskite riešutais. Sunkūs pietūs, kuriuose gausu angliavandenių, gali sukelti greitą nuovargį, todėl rinkitės salotas su žuvimi (lašiša, tunu). O japoniškos virtuvės mėgėjams vakarienei rekomenduojame miso sriubą su jūrų dumbliais.

Skorpionas

Skorpionai linkę priaugti svorio, ypač pilvo srityje. Taip yra dėl vangaus virškinimo ir šalinimo sistemos disbalanso. Reguliariai tonizuokite žarnyną valgydami linų sėmenis (gardinkite jais pusryčių patiekalus). Į meniu įtraukite brokolius ir baltagūžius kopūstus, kad užkirstumėte kelią skrandžio ir žarnyno ligoms. Tamsios vynuogės valo kepenis ir inkstus, o vaivorai – kasą.

Šaulys

Šis Ugnies stichijos ženklas nepripažįsta ramybės būsenos, todėl yra linkęs perdegti. Apsaugokite savo antinksčius, į šviežiai spaustas apelsinų sultis įberdami valgomąjį šaukštą spirulinos miltelių, ir gerkite pusryčiams vietoj kavos. Sūrius patiekalus gaminkite be sūrio ir grietinėlės. Dar šiam ženklui reikia saikingai valgyti pomidorus, bulves ir baklažanus.

Ožiaragis

Jums rekomenduojama valgyti produktus, kuriuose yra daug kalcio (obuolius, artišokus, figas), nes jūsų ženklas linkęs į kaulų ligas. Kopūstai labai veiksmingi nuo osteoporozės, o žuvis (sardinės, lašišos) yra puiki reumatinio artrito profilaktika. Taip pat į racioną įtraukite bananus, kviečių želmenis ir liucerną.

Vandenis

Jūsų nervų sistema veika aukštu dažniu, todėl jums reikia vartoti „stabilizuojančius“ produktus. Pusryčiams būtinai valgykite liesų baltymų turinčius produktus, pavyzdžiui, sojų produktus arba kumpį su kiaušiniais ir gabalėliu avokado. Atkreipkite dėmesį į kraujotakos sistemą ir valgykite daugiau burokėlių, kopūstų ir salierų, taip pat tamsių vynuogių.

Žuvys

Jūsų silpna imuninė sistema, todėl jūs linkę į peršalimus ir kvėpavimo takų ligas. Į savo racioną įtraukite daugiau brokolių, morkų ir spanguolių, taip pat linų sėmenų. Česnakas – jūsų geriausias draugas, jis veiksmingai padeda ir nuo paburkimų, ir nuo uždegimų. Gerti jums geriausia vandenį su citrina – toks gėrimas puikiai šalina iš organizmo toksinus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)