Nostradamas savo pranašystes aprašė katrenuose – keturių eilučių eiliuotuose posmuose. Iš pažiūros šios „poemos“ neturi nieko bendra su ateities spėjimu, tačiau tekstą išanalizavus atidžiau, galima interpretuoti nemažai šių dienų įvykių.

Savo katrenuose Nostradamas sako, kad Trečiojo Pasaulinio Karo pradžia, kuri sunaikins visą Europą, įvyks tuomet, kai musulmonai įžengs į Senąjį žemyną:

Kai atsidarys senosios žemės durys,

Suplūs ten visi varguoliai.

Didieji norėdami gėrio ir taikos,

Nežinodami atplukdys pabaigą į savo namus.

Prisidengę nuskriaustaisiais,

Siaubūnai atneš chaoso ir kraujo bangas.

Tik sutrypti ir išnaikinti,

Supras, kad atėjo senosios žemės kracho epoka.

Šiuose dviejuose katrenuose kalbama apie pabėgėlių krizę, kurios metu, tūkstančiai teroristų infiltravosi į Europą, ketinami ją sunaikinti.

Kita garsi ir bene visiems rytų Europoje, Rusijoje, ir kitose Sovietų Sąjungos bloko šalyse žinoma aiškiaregė yra Vanga. Bulgarų aiškiaregė Vanga, Trečiąjį Pasaulinį Karą išpranašavo kiek kitaip nei Nostradamas – jos pranašystės tikslios ir suskirstytos datomis.

Nors aklos aiškiaregės Vangos pranašystės aiškiai klysta dėl laiko, tačiau turinio atžvilgiu Vangos ir Nostradamo vizijos yra ganėtinai panašios. Abu šie pranašai teigia, kad trečias pasaulinis karas pražudys Europą ir dėl to bus kalti musulmonai. Pavyzdžiui:

2008 – bus pasikėsinta į keturis pasaulio lyderius ir prasidės konfliktas Indostane. Visa tai taps viena iš Trečiojo pasaulinio karo priežasčių.

2010 – Trečiojo pasaulinio karo pradžia. Karas prasidės lapkričio mėnesį ir baigsis 2014 metų spalį. Prasidėjusiame kaip paprastas karinis konfliktas kare paskui bus panaudoti iš pradžių branduolinis, vėliau ir cheminis ginklai.

2011 – dėl radioaktyviųjų nuosėdų Šiauriniame žemės pusrutulyje nebeliks gyvūnijos ir augmenijos. Paskui musulmonų radikalai pradės cheminį puolimą prieš likusius gyvus europiečius.

2014 – dauguma išlikusių planetos gyventojų sirgs odos vėžiu ir kitomis odos ligomis – tai bus cheminio ginklo panaudojimo pasekmė.

2016 – Europoje beveik nebeliks žmonių.

2018 – naująja pasauline supervalstybe taps Kinija. Besivystančios šalys iš eksploatuojamųjų taps eksploatatorėmis.

2023 – pasikeis Žemės orbita.

2025 – Europa vis dar bus mažai apgyvendinta.

2028 – bus sukurtas naujas energijos šaltinis (greičiausiai valdomas branduolinės reakcijos procesas). Badas pamažu bus įveiktas. Įvyks pirmasis pilotuojamas skrydis į Venerą.

2033 – tirps poliariniai ledynai. Vandens lygis visuose vandenynuose kils.

2043 – pasaulio ekonomika suklestės, bet Europą valdys musulmonai.

Naujasis šių dienų religinis pranašas, pastorius Ricardo Salazar teigia, kad Trečiasis Pasaulinis Karas prasidės jau kitų metų birželį, po to kai Europos šalys uždarys sieną ir nutrauks Šengeno sutartį.

Pastorius teigia, kad Trečiojo Pasaulinio Karo iniciatorės ir šalys agresorės bus Rusija ir Kinija, o jų tikslas bus sunaikinti JAV.

Religinis pranašas teigia, kad:

Iki šių metų galo, arba 2016-ųjų pabaigoje, Europa ir JAV uždarys savo sienas, norėdami apsisaugoti nuo pabėgėlių ir su jais į ES plūstančių teroristų;

2016 m. vasario. mėn. Kinija pradės karinius veiksmus;

2016 m. balandį danguje išryškės žvaigždė, kuri taps vis labiau matoma kiekvieną naktį, tuomet Rusija pripažins, kad žemės link skrieja didžiulis asteroidas;

Asteroidas sukels potvynius, cunamius, ugnikalnių išsiveržimus ir stipriai nualins JAV.

2016 m. birželio 16 d. prasidės Trečiasis Pasaulinis Karas – Rusija ir Kinija pradės karinius veiksmus prie stichijų nualintą Ameriką.

2018 m. / 2020 m. Rusijos ir Kinijos sąjunga laimės karą, jenas taps pasauline valiuta.

Įvairias pranašystes galima interpretuoti skirtingai, tačiau tikrasis Europos, JAV ir kitų žemynų likimas paaiškės savo laiku, todėl mums belieka tik laukti.

Tiesa, esama politinė situacija kelia nemažai nerimo, o žinant, kad tą patį išpranašavo ir prieš daugybę metų mirę aiškiaregiai, verčia pagalvoti, galbūt Vangos ar Nostradamo pranašystės kitiems metams iš tiesų turi kažką bendro su šių dienų įvykiais.