Žinoma, pats tinkamiausias variantas būtų pasitelkti rangovų pagalbą, kurie puikiai atsakys į visus Jums rūpimus klausimus ir profesionaliai atliks savo darba, tačiau jei norite kažko išskirtinio, kaip pridėti šiek tiek spalvų ar dizaino, vienas iš geriausių variantų yra padirbėti su grindimis. Standartinės garažo grindys yra iš betono, tačiau pridėjus šiek tiek pastangų, Jūsų garažo grindys gali būti patrauklios ir net patogios. Štai keletas patarimų, kurie Jums gali būti naudingi.

1. Pasidomėkite

Jei nusprendėte pradėti garažo statybas, pirmiausia, ką Jūs turite atlikti, tai pasidomėti apie patį statybų procesą. Žinoma, Jūs nerasite visų atsakymų į Jums rūpimus klausimus, todėl turite pradėti ir rangovų paiešką. Renkantis rangovus labai svarbu, kad tai būtų profesionalūs savo srities specialistai, kadangi jie atliks ne tik pačius statybų darbus, bet ir patars bei atsakys į Jums rūpimus klausimus.

2. Standus plastikas

Geriausios standaus plastiko garažo plytelės yra pagamintos iš 100 proc. PVC. Tai yra grindų danga, pagaminta iš sintetinių medžiagų, kurios pagrindinė sudedamoji dalis – polivinilchloridas. Kas yra puiku pasirinkus PVC grindis, tai, kad ši danga turi putų sluoksnį, kuris leidžia imituoti bet kokią faktūrą, todėl Jūs galite įsirengti sau patinkančio dizaino grindis ir nesvarbu, ar norėsite sukurti plytelių, ar akmens iliuziją.

Be to, ši danga yra atspari aliejams, tepalams, daugumai chemikalų, kuriuos galite rasti savo garaže. Taip pat PVC yra pakankamai tvirtas, kad išlaikytų automobilius ir kitus sunkius mechanizmus.

3. Lanksčios plytelės

Jei norite kažko paprastesnio ir lengvesnio savo garaže, galite rinktis lanksčias garažo grindų plyteles. Vienas iš pagrindinių privalumų yra tai, kad tokias plytelės, lyginant su PVC, yra lengviau tiek sudėti, tiek jas išimti. Taip pat jos ir išvalomos žymiai lengviau. Bet tokio tipo medžiagos turi ir šiokių tokių minusų – jos nėra tokios atsparios dideliam spaudimui. Tačiau jei savo garaže neplanuojate laikyti sunkiasvorių automobilių ar didelių įrenginių, drąsiai galite rinktis minkšto pagrindo grindis.

4. Medienos kompozitas

Medienos kompozito plokštės dažniausiai naudojamos terasoms įrengti, tačiau jos taip pat gali puikiai tarnauti ir Jūsų garaže. Nepaisant to, kad šios medžiagos pasižymi atsparumu šalčiui, temperatūros svyravimams, puvimui ir grybeliui, ši medžiaga neturi švino bei yra draugiška gamtai. Be to, pasirinkus šio tipo plokštes, Jūs būsite ramūs, kad Jūsų grindys nesideformuos bei greitai nesusidėvės, kadangi medžio kompozito plokštės yra ilgaamžės. Tačiau nusprendus įsirengti šio tipo grindis turėtumėte žinoti, kad tai Jums kainuos šiek tiek brangiau negu pasirinkus kitokį variantą.

„Nesvarbu, ar Jūs norite atlikti statybos, ar smulkius remonto darbus, bet kokiu atveju pirmiausia, ką reikia padaryti, tai kruopščiai ir atsakingai pasirinkti tokią rangovų komandą, kuriai nebijosite patikėti visus su statybomis susijusius darbus ir neapsikrausite sau galvos papildomomis problemomis. Juk norisi pasitikėti tais žmonėmis, kuriems patikėsite savo planus ir idėjas.

Dabartinėje rinkoje knibždėte kibžda daugybė „tariamųjų“ specialistų ir ekspertų, kurie už mažesnę kainą yra pasiryžę atlikti Jūsų patikėtus statybos ar remonto darbus. Tačiau neapsigaukite ir nepulkite samdytis pirmo pasitaikiuso rangovo. Juk Jūs nežinote, kiek tas žmogus turi patirties ir kaip jam sekasi.

Geriausias variantas, nors ir užimsiantis daugiau laiko ir galbūt kainuosiantis šiek tiek brangiau, būtų ramiai atsisėsti ir išsirinkti patikimą bei profesionalią komandą“, – pranešime spaudai pataria statybų bei remonto darbų ekspertas, „Astana“ statybos įmonės įkūrėjas Mindaugas Lizūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)