Puslapyje reflectionfomind.org rašoma, kad kai kurie daiktai namuose turi būti valomi arba plaunami daug dažniau, nei įsivaizduojate.

Pavyzdžiui, moksliniai tyrimai įrodė, kad virtuviniai rankšluostėliai yra patys nešvariausi visoje virtuvėje, tas pat galioja ir vonios rankšluosčiams – kadangi juos dažnai naudojame, jie greičiau susipurvina, dėl to juos turėtumėte dažniau keisti švariais.

Ant jūsų raktų yra daugiau bakterijų nei ant lifto mygtukų – šį faktą retas kuris žino. Raktai dažnai yra laikomi nehigieniškose vietose, pavyzdžiui, kišenėse. Be to, neretai jie nukrinta ant žemės, kur prisirenka dar daugiau bakterijų.

Tikriausiai manote, kad vonios plytelių ar dušo kabinos valymas yra svarbu, tačiau iš tikrųjų tereikia išsimaudžius sausai iššluostyti vonią – šis dviejų minučių darbas užkirs kelią nešvarumų ir bakterijų kaupimuisi.

Geriausias būdas dezinfekuoti virtuvines kempines – palaikyti jas mikrobangų krosnelėje. Išvalius kempine virtuvę, minutę laiko palaikykite ją mikrobangų krosnelėje žemiausioje temperatūroje.

Kriauklę virtuvėje taip pat reikia dažnai valyti, ji – puiki terpė daugintis bakterijoms.

Geriausias būdas valyti pjaustymo lentas – acto ir vandens skiedinys. Atskieskite šiek tiek acto su vandeniu, o tada pamerkite jame pjaustymo lentą ir palikite kelioms minutėms. Taip pat galite naudoti valgomosios sodos ir vandens junginį.

Makiažo teptukai taip pat yra vieta, kur kaupiasi bakterijos. Rekomenduojama juos plauti su muilu ir šiltu vandeniu po kiekvieno pasinaudojimo.