„Italo MILLO tapybos darbai dažniausiai būdavo labai monochromiški, įtraukiantys vos vieną ar dvi ryškesnes spalvas ir tapyti ant tarsi baltas lapas lygių, jokių architektūrinių elementų neturinčių sienų. Tad jo darbas Vilniuje bus išskirtinis visame gatvės meno pasaulio kontekste – tai pirmasis piešinys, į kurio kompoziciją šis menininkas įtraukė langus, sieną dalijantį kampą ir kitus, menininko darbams nebūdingus, sienos architektūrinius elementus. Įdomiausia tai, jog dėl savo didelio formato plikų sienų tapymo visame pasaulyje garsus italas pats pasirinko būtent šią sieną iš kelių jam pateiktų variantų. Kaip MILLO teigia, ši siena žymi ir naują jo kūrybos etapo pradžią“, – pasakoja festivalio organizatorė Ūla Ambrasaitė.

Ikoniškoje miesto vietoje – priešais jau daugelį metų aktyvų Halės turgų esanti pastato Pylimo g. 56 siena su MILLO darbu jau sulaukė daugybės teigiamų atsiliepimų iš praeivių ir socialinių tinklų vartotojų. Trečiajam festivaliui „Vilnius Street Art“ šį menininką rekomendavo Italijoje, Gaetos mieste vykstantis gatvės meno festivalis „Memorie Urbane“. Lietuviškojo ir itališkojo festivalių partnerystė, prasidėjusi šiais metais, leido sustiprinti festivalio Vilniuje meninę programą ir padėti pasauliui atrasti talentingus lietuvių gatvės menininkus – šiais metais vykusiame „Memorie Urbane“ dalyvavo jaunas, bet labai perspektyvus menininkas Adomas Žudys.

Trečiasis tarptautinis gatvės meno festivalis „Vilnius Street Art“ vyksta 2015 m. rugpjūčio 19 d. – rugsėjo 23 d. Stoties rajone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)