Tad kaip nuobodų interjerą paversti gražiu ir įkvepiančiu, neišlaidaujant profesionalaus dizainerio paslaugoms?

Freshome.com pateikia keletą patarimų, kurie padės jums susitvarkyti savo gyvenamąją erdvę ir paversti ja tokiu būstu, kurį, kaip manėte, gali sukurti tik profesionalai.

Interjero žurnaluose ir internetinėse svetainėse apstu dizaino pavyzdžių. Internetiniai interjero dekoro puslapiai gali įžiebti kūrybingumo kibirkštį, nors galbūt nė nenutuokėme, kad ją turime. Pasklaidykite dizaino žurnalus, peržiūrėkite nuotraukas, taip bus lengviau suprasti, kokių namų norite.

Spalvų deriniai: naudokite tris spalvas ar atspalvius

Kai jau žinosite, kokio stiliaus norite, reikia išsirinkti spalvų derinius. Tai – sunkiausia dalis. Spalvų pasirinkimas yra labai asmeniškas dalykas, spalvos sukuria nuotaiką ir mus įkvepia. Svarbiausia rinktis tas spalvas, kurios jums patinka.

Nepatarsime, kokias konkrečias spalvas turėtumėte rinktis, tik patarsime nemaišyti daugiau kaip trijų spalvų ar atspalvių. Viena pagrindinė spalva – sienoms, kita spalva – didesniems akcentams, tokiems kaip sofos ir kėdės, ir trečia spalva – nedideliems aksesuarams, tokiems kaip gėlės, pagalvėlės ir įvairios smulkmenėlės.

Atminkite, kad spalvos priklauso ir nuo šviesos namuose. Kad spalvos labiau išryškėtų, rekomenduojame įsirengti didelius langus nuo lubų iki grindų.

Tarkim, pasirinkote rudos, žalsvai mėlynos ir oranžinės derinį. Rudu atspalviu, ko gero, išdažysite sienas, kėdės ir akcentuojama siena bus žalsvai mėlynos spalvos, o pagalvėlės ir aksesuarai bus oranžinės spalvos.

Pagal šį principą galima derinti ir kitokias tris spalvas. Tik atminkite, trys yra geriau nei viena ar dvi, nes kambarys, kuriame vyrauja tik viena spalva, atrodo nuobodžiai. Taip, jūs galite įsirengti visą baltą kambarį, bet būtina derinti tris baltos spalvos atspalvius.

Tekstūra

Ne mažiau svarbi nei spalva yra tekstūra, ypač jei svajojate apie monochrominį interjerą, pavyzdžiui, visą baltą arba visą pilką. Monochrominė erdvė iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti vienspalvė, bet įsižiūrėjus įdėmiau, pastebėsite kelis tos pačios spalvos atspalvius ir daug įvairių tekstūrų (audinių ir tekstilės).

Baltame kambaryje gali kaboti lininės užuolaidos, stovėti aksomu trauktas fotelis, pintos kėdės ir krepšiai, grubia medvilne aptraukta sofa su netikro kailio apklotu ant ranktūrio, sofą puošti blizgančios šilkinės pagalvėlės.

Visi šie elementai suteikia tekstūros ir yra malonūs akiai, sukuria šiltą, sodrią aplinką. Skoningai derinant tekstūrą, raštus ir atspalvius, nuobodoką kambarį galima paversti rafinuotu ir stilingu.

Tekstilę rinkitės atsižvelgdami į savo gyvenimo būdą. Jei turite vaikų ir augintinių, ko gero nereikėtų pirkti šviesios medvilninės sofos, verčiau tamsesnę odinę arba vilnonę – taip bus praktiškiau.

Jei norite sukurti prabangos įspūdį, rinkitės šilkines užuolaidas ir pagalvėles.

Kad ir koks būtų jūsų gyvenimo stilius, namuose turi būti daug tekstilės ir įvairių tekstūrų.

Solidūs baldai

Dažniausiai pasitaikanti klaida įrenginėjant namus – per daug mažų, išstypusių baldų viename kambaryje. Kėdės ir stalai su matomomis kojomis ir daug įvairių niekučių tik apkrauna kambarį ir erzina žvilgsnį.

Baldus derinkite. Įsigykite didelę sofą, kelis medžiaga aptrauktus fotelius (kad nesimatytų kojelių) ir vieną ar du elegantiškus fotelius su drožinėtomis kojelėmis (priklausomai nuo erdvės).

Tai tik vienas pavyzdys, bet jis suteiks idėją, kaip derinti įvairių stilių ir dydžio baldus, kad kambarys atrodytų subalansuotas. Net jei jūsų erdvė maža, galima išbandyti daugybę dekoravimo idėjų.

Dauguma dizainerių rekomenduoja principą, kai net ir pačiame mažiausiame kambaryje turi figūruoti vienas didelis solidus baldas, pavyzdžiui, didelė spinta ar bufetas. Svarbiausias principas – derinti mažus ir didelius baldus, taip pat ir dizaino elementus.

Padėklai, dekoratyviniai dubenys ir krepšiai 

Interjero dizaineriai mėgsta naudoti padėklus, dekoratyvinius dubenis ir krepšius, kad surinktų kolekcijas ar padrikus elementus.

Jei norite sukurti kiek glamūrinį vaizdą, kavos staliuką papuoškite auksiniu padėklu. Ant padėklo padėkite gražią žvakę, kelias knygas ir nedidelį dubenėlį spalvotų akmenukų. Tokie improvizuoti natiurmortai atrodo atsitiktiniai, nereikalaujantys pastangų, bet jie suteikia būstui dekoratyvios estetikos.

Jei norite kiek grubesnio vaizdo, jį padės sukurti pinti krepšiai. Krepšiai yra ne tik dekoratyvinis elementas, juose galima suslėpti daug netvarkingai besimėtančių daiktų. Namuose įrenkite kelias tokias tvarkos nišas.

Pavyzdžiui, padėklas labai tinka laikyti vonios muilus ir kvepalus – jie ne tik turės savo vietą, bet ir gali būti sudėlioti kaip meno kūrinys.

Gėlės kiekviename kambaryje

Gėlių puokštės, gyvi kambariniai augalai ir natūralūs elementai, tokie kaip vazos su kriauklelėmis ar akmenukais, gali tapti paskutiniu akcentu, išbaigiančiu interjerą ir suteikiančiu jam vientisumo.

Yra daugybė kambarinių augalų, kurie nereikalauja ypatingos priežiūros, ir kurie jūsų namus gali puošti ne vienus metus, jei tinkamai juos laistysite. Dauguma interjero dizainerių pataria vengti dirbtinių puokščių ar augalų. Jei jums nepatinka gyvos gėlės ar augalai, galite išbandyti kitus natūralius elementus, tokius kaip šakos ar plunksnos, sudėtos į didelę vazą.

Natūralūs elementai yra baigiamasis interjero akcentas, kuris tarsi byloja: „Čia neapsieita be profesionalo“.

Net jei negalite sau leisti samdytis profesionalaus dizainerio, galite patys įsirengti tokius namus, kurie atrodys lyg iš žurnalo. Visi šie patarimai ir gudrybės padės jums susikurti šiltus, jaukius ir stilingus namus. Nepamirškite, kad svarbiausia – tekstūra, spalvos, solidūs baldai ir natūralūs elementai.

Jei nesate tikri dėl galutinio rezultato, nufotografuokite savo įrengtą erdvę. Kambario nuotrauka leis jums pažvelgti į interjerą iš kitos perspektyvos, lengviau pastebėsite, kas ne taip. Nepamirškite, kad tai jūsų namai, ir būtent jūs juose gyvensite, tad susikurkite tokius namus, kurie jums imponuoja, kurie atspindi tai, kas jūs esate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)