Dauguma žino apie gydomąsias arbatos ypatybes, tik nedaugelis žino, kad naudotus arbatos pakelius galima įvairiai panaudoti dar kartą, rašoma healthyfoodteam.com

1. Marinuoti mėsai.

Kad mėsa nebūtų kieta, pamarinuokite su naudotais arbatos pakeliais. Arbatos aromatas pagerins mėsos skonį, be to, mėsa bus minkštesnė.

2. Palaikykite maišelius ant paraudusių akių.

Porą naudotų arbatos pakelių 2 min. pamerkite į šaltą vandenį, paskui uždėkite ant paraudusių akių. Po kelių minučių akių paraudimą galėsite pamiršti, akys atrodys gaivios, jaunatviškos.

3. Drabužiai ir batai skaniau kvepės.

Kad drabužiai skaniau kvepėtų, išdžiovinkite naudotus arbatos pakelius ir įdėkite į spintą tarp drabužių. Galima įdėti arbatos pakelių ir į batus – nemalonaus kvapo akimirksniu neliks.

4. Išvalysite namus.

Arbatos pakeliais pašveiskite nešvarias grindis, netgi linoleumą.

5. Gydo spuogus, švelnina skausmą persikaitinus saulėje.

Jei išbėrė ar persikaitinote saulėje, naudoti arbatos pakeliai suteiks norimą palengvėjimą. Uždėkite pakelius ant skaudamų vietų – skausmas praeis. Ant spuogų irgi galite uždėti naudotų arbatos pakelių – jie greičiau sugis.

6. Numalšins skausmą.

Jei burnoje atsirado žaizdelė, prikąskite naudotą arbatos pakelį. Arbatoje esantys ingredientai numalšins skausmą, paspartins gijimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)