Fengšui gali tapti gurkšniu gaivaus oro kurio jums taip trūko.

Kaip rašo DELFI.lv, fengšui moko, kad erdvė aplink mus daro įtaką mums ir mūsų gyvenimui, net jei šito ir nesuvokiame. Jūsų dėmesiui – penki patarimai, kaip paversti savo namus ramybės kvintesencija.

1. Jei norisi augimo, įsigykite daugiau augalų.

Jei gyvenime stinga augimo, įsigykite daugiau gėlių. Kaktusų venkite, nes spygliukai neigiamai veikia žmones, kurių namuose auga.
Gėles statykite tose vietose, kur praleidžiate daugiausia laiko. Pavyzdžiui, jeigu norite dažniau gaminti sveiką maistą, pastatykite daugiau gėlių virtuvėje. Jei norite paaukštinimo darbe, pastatykite gėlių vazonėlių ant darbinio stalo. Gyvybinė augalų energija persiduos vietai.

2. Jei užstrigote, perstatykite baldus ir daiktus.

Jei jaučiate, kad užstrigote, kad ištiko gyvenimo ar kūrybinė krizė, patartina perstumti daiktus. Fengšui yra magiškas skaičius, kuris padės pašalinti blokus – 27. Jis dalinasi iš devynių (laimingas skaičius pagal tradicinį fengšui), o sudėjus du ir septynis, iš kurių susideda 27, irgi gausite devynis. Taigi perstumkite 27 daiktus kambaryje. Nesvarbu, ar drabužius spintoje, ar 27 sąvaržėles, svarbiausia, kad išlaisvinsite galingą energijos srautą.

3. Pabrėžkite savo asmenybę, nutapykite ar nupieškite savo paveikslą.

Fengšui – senovės menas, bet tai nereiškia, kad jame nėra vietos personalizacijai. Fengšui pagrindas – ryšių suvokimas. Vienas veiksmingiausių būdų sustiprinti ryšį tarp asmenybės ir konkrečios vietos – sukurti kažką savo rankomis, kas papuoš kambarį ar namą. Puikiai tinka vaikų piešiniai.

Tiesa, reikia paisyti kelių taisyklių: tose vietose, kur susirenka visi šeimos nariai, turi kabėti paveikslas su pozityviu, įkvepiančiu siužetu. O miegamajame neturėtų būti nuotraukų ar paveikslų, kuriuose išreikšta vienišumo idėja, nes miegamasis – vieta, kur kuria ir palaiko santykius.

4. Sukurkite traukos centrą.

Kad kambarys atrodytų gražesnis, išbaigtas, pagalvokite apie traukos centrą. Daugelis žmonių sako, kad randa vidinę ramybę ir harmoniją tik sukūrę savyje traukos centrą – tai, kas pabrėžia juos, kaip asmenybę, suteikia pasitikėjimo. Bet kuri gyvenama patalpa nori to paties. Pavyzdžiui, valgomasis, kurio centre stovi pietų stalas, tiesiog reikalauja, kad ant stalo būtų traukos centras, pvz., didelė vaza.
Svetainė su sofa ir kavos staliuku bus užbaigta, jei ant staliuko stovės indas su vaisiais.

5. Sukurkite vietą meditacijoms

Visiems žmonėms reikia nedidelės koplytėlės. Tai nereiškia, kad namuose turi būti raudonas kampelis su šventais paveikslais. Tiesiog kiekvienas turi turėti vietą, kurioje galėtų atsikvėpti po audringos, įtemptos dienos, pailsėti, atgauti ramybę. Tokiame kampelyje gali stovėti akvariumas su žuvytėmis, jei žmogui jos patinka, gali stovėti sofa prie lango, pro kurį atsiveria gražus vaizdas, gali būti dailiai įrengta vonia su aromatinių aliejų buteliukais.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)