Skelbime buvo rašoma, kad vidutiniškai už 20 juanių (apytikriai 8 Lt) per dieną galima pasisamdyti vaikiną ar merginą, kuris (-i) bendraus su jumis telefonu ar internetu, ir sukurs iliuziją, kad esate įsimylėję. Siūlomos įvairios papildomos paslaugos, pavyzdžiui, rytinis pažadinantis skambutis, SMS pranešimai ir balso žinutės, pokalbiai telefonu ir labos nakties palinkėjimai.

„Taobao“ yra didžiausia prekybos platforma Kinijoje, čia parduodama viskas, ką tik galima įsivaizduoti, jei tik tai nėra nelegalu.

Pradžioje į šį skelbimą pažiūrėjau skeptiškai, bet mano dėmesį patraukė vieno „virtualios merginos“ entuziasto komentaras.

„Tai buvo nuostabu – ji džiaugėsi kartu su manimi ir pralinksmindavo mane, kai man buvo liūdna. Jos gražus balsas, ir ji labai intelektuali. Taip nenoriu jos palikti.“

Šis liaupsinantis komentaras mane suintrigavo, ir panorau savo išmaniajame telefone taip pat turėti tobulą mylimąją. Susisiekiau su paslaugos teikėja „Taobao“ svetainėje ir ji paklausė, ar turiu kokių išskirtinių pageidavimų. Ji galėjo pasiūlyti „merginas–lėles“ ir „brandžias moteris“, o pasiūla merginoms buvo „patikimas, paguodą teikiantis vyras“, „linksmas vaikinas“ arba „supratingas dėdė“.

Aš paprašiau linksmos merginos, bet kad ji nebūtų pernelyg lėliška. Tada manęs paprašė nurodyti savo telefono numerį ir pasakė, kad jei apsigalvosiu, pinigų man negrąžins.

„Meilės kelionė“

Neilgai trukus gavau pirmąjį balso pranešimą nuo savo virtualios merginos, vardu Maopi, ji apibrėžė mūsų santykio pobūdį: „Labas, šis balso pranešimas yra įrodymas, kad nesu vaikinas, ir nesu robotas. Taip pat iš anksto įspėju, kad mūsų pokalbiai nebus erotinio pobūdžio. Labai laukiu mūsų meilės kelionės“, – susakė ji dalykišku tonu.
Ji papasakojo, kad mokosi koledže dizainą, kad jai patinka tapyba ir nepatinka ananasai, nors ir nežino, kodėl.

Ji išvardijo pagrindines žaidimo taisykles: jokios asmeninės informacijos, jokių nuotraukų ir jokių vaizdo pokalbių.

Paprastai mieliau su mergina bendrauju vakarieniaudamas restorane, bet jos balsas buvo intriguojantis ir mes kelias valandas su ja plepėjome apie maistą, muziką, santykius ir mėgstamiausius televizijos serialus.

Pasitikėjimo savim dozė

Nors virtualios merginos paieškos gal skamba ir apgailėtinai, psichologas Paulas Yinas sako, kad ši paslauga tinka vyrams, kuriems trūksta pasitikėjimo savimi, kad užmegztų gyvus santykius.

„Jie įgauna pasitikėjimo savim, pasijunta mylimi, be to, tokia patirtis neturi nusivylimo rizikos“, – pasakė jis CNN.
„Nemažai jaunų vyrų nedrįsta užkalbinti jiems patinkančių merginų, nes bijo būti atstumti.“

Man taip pat buvo įdomu, ar galima pragyventi, dirbant kažkieno virtualiu vaikinu ar mergina, ir paprašiau Maopi papasakoti savo virtualios meilės istorijos versiją.

Ji papasakojo, kad žmonės jos paslaugas užsisako dėl įvairių priežasčių: vieni jaučiasi vieniši ir nori su kažkuo pasikalbėti, kiti ieško paguodos po išsiskyrimo su mylimu žmogumi, o dauguma – tiesiog iš smalsumo.

„Turėjau kelis labai atsidavusius „meilužius“, kurie po kelis mėnesius užsisakinėdavo paslaugą, kad tik galėtų su manim bendrauti“, – sako ji.

Ji pasakė, kad virtualia mergina pradėjo dirbti nuo liepos mėnesio, jai sekasi puikiai, nors ir neprisimena, kiek konkrečiai pinigų užsidirbo. Jai šis darbas svarbus ne tiek finansine, kiek bendravimo su įvairiais žmonėmis prasme. Jai įdomios įvairios jų istorijos.

Malonus siurprizas

Kitą rytą pabudęs radau 24 neperskaitytas žinutes – taip virtuali mergina bandė mane pažadinti.
Apsikeitėme dar keliais SMS ir balso pranešimais, bet labai greit mano dienos trukmės virtualusis meilės romanas baigėsi.

Jei jums įdomu, ką reiškia virtualūs santykiai, galiu pasakyti, kad jei jaučiatės vieniši arba sielvartaujate dėl neseniai iširusių santykių, virtualus romanas yra geriau nei gerti visą naktį ar skambinėti buvusiajam (-ajai) trečią ryto.

O jei tikitės, kad tokią virtualią pažintį ilgainiui pavyks paversti realia, vis dėlto patarčiau realių galimybių ieškoti su realiais žmonėmis, kad ir artimiausiame naktiniame klube.

Nors mano virtualus romanas buvo platoniškas, man patiko mano pašnekovė. Ir aš maloniai nustebau, kai baigiantis virtualios meilės dienai, ji pati paprašė apsikeisti nuotraukomis ir palaikyti tolesnį ryšį.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)