„Kuo didesnis dvasingumas šeimoje, kai tarp vyro ir moters yra tas trečiasis, aukščiausiasis (nekalbu apie jokią konfesiją konkrečiai, kalbu apie Dievą, kuris yra visiems bendras), tada sunkumai šeimoje įveikiami lengviau ir aišku, kodėl mes esame šioje šeimoje“, - laidoje „Atviras pokalbis“ sakė R. Želionienė.

Jai antrino vedų praktikas Vaidas Arvasevičius. Jo teigimu, dabar žmonės smarkiai sekulerėja, tolsta nuo Dievo, o to pasekmė, anot jo, – trumpalaikiai, beverčiai tikslai.

„Todėl šeimos kuriamos panašiai kaip perkami mobilūs telefonai, tomis pačiomis intencijomis. Kol jis tas funkcijas atlieka, tol aš jį turėsiu, o kai nebeatlieka tų funkcijų – viskas, man reikia keisti telefoną, keisti žmoną, keisti vyrą“,- sakė V. Arvasevičius.

Jis pabrėžia, kad gyvenimas mums duotas tam, kad mes kažką jame nuveiktume:

„Jeigu mes žiūrėsime į šį gyvenimą labai hedonistiniu būdu, tiesiog pasimėgavimui, mes nepatobulėsime, mes nieko nepadarysime su savo charakteriu, mes nesustiprėsime ir kitas gyvenimas gali būti žymiai liūdnesnis“,- sakė vedų praktikas.

Todėl, V. Arvasevičiaus teigimu, vyras ir moteris, norėdami sustiprėti, turi pasirinkti santuoką, nes vyrui santuoka, anot jo, yra saugi vieta kaupti valią, nesiblaškyti, o moteriai – ramybės pagrindas.

„Saugoti santuoką yra būtina 100 proc., dėti visas pastangas, kad ji būtų išsaugota. Tai yra pati saugiausia institucija šiame pasaulyje“,- kalbėjo V. Arvasevičius.

Visą laidos „Atviras pokalbis“ įrašą klausykite čia.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!