Seksas – tobula grožio procedūra. Ji gali priversti visas kitas grožio procedūras ir priemones susigėsti. Štai dešimt priežasčių, kodėl orgazmus verta paversti savo kasdienybe.

1. Seksas verčia jus švytėti

Jūsų plaukai taps labiau žvilgantys, o oda – švytinti. Odos ir plaukų būklę stiprinantis estrogenas sparčiau gaminasi tų moterų organizmuose, kurios reguliariai mylisi. Taip pat seksas skatina kolageno gamybą, o ši medžiaga užtikrina odos elastingumą ir tvirtumą.

2. Jaunystė yra grožis, o grožis yra jaunystė

Reguliarus seksas daro jus jaunesniais. Tris ir daugiau kartų per savaitę kūniškais malonumais besidžiaugiantys žmonės dažniausiai atrodo jauniau.

3. Orgazmai – alternatyva antidepresantams

Orgazmo metu išsiskiria serotoninas ir DHEA (dehidroepiandrosteronas). Serotoninas yra neuromediatorius, kuris reguliuoja mūsų nuotaiką ir verčia jaustis patenkintais, laimingais ir viltingais. DHEA pasižymi antidepresantams būdingu poveikiu, taip pat stiprina imunitetą. Taigi, seksas padeda jaustis ir atrodyti gražiais.

4. Orgazmai ir seksualinis aktyvumas skatina feromonų išsiskyrimą

Feromonai didina jūsų patrauklumą priešingos lyties akyse. Kuo dažniau užsiimate seksu, tuo daugiau su jumis norima juo užsiimti. Taigi, vietoj kvepalų rinkitės orgazmus.

5. Tai natūrali priemonė krūtinei padidinti

Daktaras Michaelas Roizenas tvirtina, kad sekso metu krūtinė gali padidėti iki 25 procentų. Ruošiatės išeiti pasilinksminti į miestą ir ieškote krūtinę pakeliančios liemenėlės? Skirkite 20 minučių „pasiruošimui“ su savo partneriu į nebereikės jokios ypatingos liemenėlės. Svarstote kitas krūtinės padidinimo galimybes? Verčiau praleiskite daugiau laiko lovoje.

6. Seksas mažina įtampą

Orgazmo metu išsiskiria didelė oksitocino dozė. Oksitocinas įveikia kortizolį – pagrindinį streso hormoną. Dauguma miestuose gyvenančių žmonių turi aukštą kortizolio lygį. Taigi, dažniau mylėkitės ir nebereikės raukyti antakių, jausite palaimą.

7. Nuo orgazmų pilvas darosi plokštesnis

Kai organizme daug kortizolio, aplink liemenį pradeda formuotis „gelbėjimosi ratas“. Norėtumėte atsikratyti šių bereikalingų kilogramų? Tiesiog pasistenkite dažniau pasimėgauti orgazmu.

8. Tapsite geresniu žmogumi

Visos tos teigiamos medžiagos, kurios išsiskiria prieš orgazmą, jo metu ir iškart po jo, neišvengiamai kelia nuotaiką. Dopaminas skatina jūsų polėkį ir siekius. Oksitocinas verčia jaustis atsipalaidavusiu, kantriu, mylinčiu ir maloniu. Testosteronas leidžia geriau pasirodyti darbe. Endorfinai mažina įtampą ir skatina pakilią nuotaiką. Ar gali būti didesnė panacėja nei orgazmai?

9. Seksas gerina bendrą savijautą

Seksas puikiai veikia ne tik pilvo stangrumą, bet ir bendrą savijautą. Širdis ima plakti daug sparčiau, pakyla kraujo spaudimas. Energingas seksas gali puikiai deginti kalorijas ir prilygti jogos pamokai. Be to, orgazmas skatina feniletilamino gamybą. Ši stebuklinga medžiaga didina laimės pojūtį, pasitikėjimą savimi, dėmesio sutelkimą.

10. Tai sustiprins jūsų pasitikėjimą savimi

Žinantys ko nori žmonės atrodo patraukliai. Tyrimais įrodyta, kad seksas ir meditacija suaktyvina tas pačias smegenų zonas. Taigi, sekso teikiama nauda prilygsta tai, kurią gauname iš meditacijos – jaučiatės patenkinti savimi ir supančiu pasauliu, geriau žinote, ko norite, jaučiatės ramesni, kūrybingesni ir galintys susidoroti su bet kokiomis problemomis.
Ir visa tai pasiekti padeda vien tik orgazmas. Vienas orgazmas per dieną ar bent jau keli per savaitę ne tik stebuklingai padės sveikatai, bet ir suteiks jums iš kojų verčiančio žavesio.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)