Riešutas (ar kita sėkla) vandenyje pradeda pasiruošimo procesus dygimui ir augimui. Tai reiškia, kad visos maistingos medžiagos tampa aktyvios, tokiu būdu produktas tampa lengvai virškinamas.

„Miegantį“ riešutą itin sunku pažadinti mūsų kūnui, todėl dažnai žmonės jaučia sunkumą suvalgius sausus riešutus.

Tokiu principu paruoštas riešutų pienas yra itin aukštos maistinės vertės. Iš jo galima daryti ir kitus pieniškus kokteilius. Tinka vaikams.

Migdolų pienas

1 stiklinė migdolų,
1 litras vandens,

Migdolus išmirkome per naktį vandenyje. Ryte suplakame plaktuve su vandeniu. Nukošiame ir laikome šaldytuve iki 2 parų.

Išspaudas galima panaudoti padažams, sriuboms tirštinti, galima dėti džiovinant raw sausainius, duoneles.

Galima panaudoti kaip migdolų miltus, kai išspaudas tiesiog džioviname maisto džiovintuvu.

Svarbiausia, kad būtų temperatūros reguliatorius matuoti temperatūrai, kad džiovinami produktai neperkaistų daugiau nei 42 laipsniai, kitaip nelieka prasmės džiovinti.

Skanaus ir į sveikatą.

Gražina Gum

www.facebook.com/zalireceptai
www.gyvasmaistelis.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)