Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia keletą klausimų, į kuriuos atsakymai padės suprasti, ar jūsų santuoka gimė iš stiprių jausmų, ar tik dėl praktinių sumetimų.

1. Kaip ilgai jūs kartu? Tikriausiai kiekvienas jau per pirmas pažinties sekundes gali pasakyti, ar jaučia trauką kitam žmogui. Žinoma, jei didelių jausmų nėra, jūs galite juos puoselėti ir auginti meilę partneriui. Juk kiekvieną pažinties dieną apie jį ar ją sužinote vis daugiau ir daugiau ir gerosios antrosios pusės savybės jus gali sužavėti.

Tačiau jausmą, kai žvilgčiojate į telefoną tikrindama, ar jis neskambino, ir nuolat galvojate apie jį, galite patirti tik tuomet, jei iš tiesų įsimylėjote. Jei jūsų santuoka sukurta tik dėl praktinių sumetimų, tikėtina, kad iki santuokos draugavote ne vienerius metus ir greičiausiai bendraujant su šiuo žmogumi pilve jums niekada neskraidė drugeliai...

2. Ar mėgstate linksmintis be jo? Jei trokštate bent kartą per savaitę su draugėmis ištrūkti į naktinį klubą, gali būti, kad jūsų asmeniniuose santykiuose meile nė nekvepia. Na, o jei aplinkybės susiklosto taip, kad negalite pasilinksminti naktiniame klube be jo, jaučiatės ne juokais prislėgta.

Moterys, kurios užmezga ilgalaikius santykius dėl praktinių sumetimų, paprastai jaučia poreikį gauti dėmesio iš kitų vyrų, nes partnerio dėmesys jų tiesiog nedžiugina. Tam, kad šis poreikis būtų patenkintas, joms nereikia išduoti savo draugo, joms pakanka kelių komplimentų ir įdėmių žvilgsnių. Jei jūs iš tiesų mylite savo partnerį, jo frazė „esi žavinga“, pasakyta jums vos išlipus iš lovos ir dar nė nespėjus pasidažyti, privers jus pasijausti laimingiausia moterimi pasaulyje!

3. Ar jus tenkina lovos reikalai? Pabandykite sąžiningai sau atsakyti į keletą paprastų klausimų. Ar artėjant romantiškam vakarui imate nerimauti? Ar meilės žaidimai jums yra daugiau pareiga nei malonumas? O galbūt jums net reikia drastiškų atsipalaidavimo priemonių, kad lovoje jaustumėtės gerai, pavyzdžiui, alkoholio?

Jei į visus klausimus atsakėte teigiamai, greičiausiai esate kartu su šiuo žmogumi tik todėl, kad jums tai naudinga. Tiesa tokia, kad būdama su mylimu vyru niekada nejausite nerimo. Priešingai, džiaugsitės kiekviena akimirka, praleista kartu. Pabandykite keletą naktų miegoti atskirai. Jei nekyla noro grįžti į bendrą lovą, laikas kurstyti meilės ugnį.

4. Ar jo pasiilgstate? Akivaizdu, kad jei mylite žmogų, turite jo pasiilgti, tačiau tai ne visada lengva pastebėti. Kodėl? Ogi todėl, kad sunku pastebėti jausmus, kurių nėra. Geriausia tai patikrinti keliaujant. Jei jūs viena išvykote į kelionę ir kas vakarą prieš eidama miegoti rašote jam ilgiausias meilės žinutes, kaip norėtumėte, kad jis būtų šalia, nėra abejonės, kad pasiilgote savo mylimojo. Tačiau jei išvykote ir tik po kelių dienų susivokėte, kad jau kurį laiką nebendravote su savo antrąja puse, jūsų santykiuose tikriausiai trūksta tikrų jausmų.

5. Ar jūs jo pavydite? Dėl pavydo (ypač nepagrįsto) santykiuose gali kilti nemažai barnių. Visgi paprastai pavydime tų žmonių, kuriuos iš tiesų mylime. Jei nėra pavydo, akivaizdu, kad santykiuose trūksta aistros. Taigi jei jus erzina, kai jūsų vyras žvilgčioja į gražias merginas gatvėje, prie altoriaus „Taip“ ištarėte tikrai tam žmogui!