Šie keksiukai sodraus skonio, drėgni, juose idealiai dera juodasis šokoladas, vyšnios ir brendis (į vaikų porciją jo nepilti).

Produktai:

110 g juodojo šokolado
100 g sviesto
100 g cukraus
2 kiaušiniu
110 g miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
150 šaldytų vyšnių
1 v.š.brendžio (aš į pusę porcijos, skirtos vaikams, jo nepilu)

Kaip gaminti:

1. Svieste, ant labai mažos ugnies ištirpinti šokoladą. Atvėsinti.

2. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo, supilti šokoladą ir brendį. Gerai išmaišyti.

3. Įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišyti.

4. Suberti atitirpdytas vyšnias, atsargiai išmaišyti.

5. Keksiukų formeles ištepti sviestu (jei turite silikonines ar popierines, tai nereikia). 3/4 formelių užpildyti tešla.

6. Kepti orkaitėje180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Keksiukai neturi visiškai iškepti- jie viduje turi likti drėgni, su traškia plutele iš išorės.

Skanaus!

Dėkojame DELFI skaitytojai Ramintai už receptą!

*************

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)