Gyvenamuosiuose Norvegijos sostinės Oslo rajonuose vis dažniau išgirstamas vilkų kaukimas, tačiau norvegų jie negąsdina. Priešingai, vietinis gyventojas savo susitikimą su vilku pavadino egzotiška patirtimi, pranešė newsinenglish.no.

Henrikas Thune laikraščiui „Aftenposten“ pasakojo kaip pirmą kartą gyvenime akis į akį susidūrė su laukiniu plėšrūnu. Vyro teigimu, jis bėgiojo taku, esančiu Nesodden pusiasalio gyvenamajame rajone netoli Oslo, kai ant tako pastebėjo vilką, stovintį ne toliau negu 30 metrų atstumu nuo jo ir žiūrintį tiesiai į akis. „Vilkas sustingęs žiūrėjo tiesiai į mane keletą sekundžių nepaisydamas to, kad bėgau tiesiai į jį. Tuomet jis pasuko link miško ir dingo man iš akių. Tai buvo labai egzotiška patirtis“, – savo drąsos neslėpė vyras.

Kitas Nesodden pusiasalio gyventojas Jensas Christianas Mitchellas teigė matęs vilką pro savo namų langą. Vyras stebėjosi, kad jo matytas plėšrūnas iš miško buvo išvytas ne ko kito, o elnio. Tyrinėtojai, sekantys minėtąjį vilką pranešė, jog elektroninį sekimo prietaisą nešiojančiam vilkui vos vieneri metai. Jis dar visai jaunas, tad normalu, jog jį vijosi elnias, o ne jis elnią. Taip pat mokslininkai aiškina ir vilko drąsą esant prie žmonių.
Vyras stebėjosi, kad jo matytas plėšrūnas iš miško buvo išvytas ne ko kito, o elnio.

Žiemą rytinėje Oslo dalyje taip pat buvo pastebėtas vilkas, tačiau tyrinėtojai teigė, kad pastarasis žvėris nėra jaunas ir bailus kaip pusiasalyje apsistojęs plėšrūnas. Kovo pradžioje vilkas užpuolė ir apkandžiojo medžioklinį šunį, o pastaruoju metu vis dažnėjantis kaukimas naktimis aplink gyvenamuosius rajonus Norvegijos sostinės gyventojus skatina imtis atsargos priemonių. Gamtininkai teigė jau sulaukę prašymų vilkus, gyvenančius netoli žmonių, iššaudyti, tačiau jų nuomone, nederėtų be priežasties šaudyti laukinius žvėris vien tam, kad jie kaukia naktimis, bet nekelia pavojaus žmonėms.