Žygio dalyviai renkasi liepos mėn. 2 dieną 10.00 val. prie Metelių regioninio parko direkcijos, Seirijų g. 2., Metelių k., Lazdijų r. sav. Registracija nuo 10.00 val. Renginio kaina - 3 Eur. Vaikams iki 16 m. ir senjorams renginys nemokamas.

Taip pat esate kviečiami prisidėti prie Metelių regioninio parko puoselėjimo perkant parko lankytojo bilietą (1 Eur). 2015 m. gautos lėšos už parduotus lankytojo bilietus buvo panaudotos įsigyti irklentei, prižiūrėti lankytojų centro WC, pagaminti 4 lauko baldų komplektai, keletas suolų ir atnaujintos kelios sūpynės. Parko direkcija skelbia: lankytojo bilietą perki - 1 valandą irklente nemokamai iri!

Išankstinė registracija el. paštu: mtb.alytus@gmail.com, telefonai informacijai: 8 618 13500; 8 682 26132.

Pirmieji užsiregistravę 200 dalyvių ir susimokėję dalyvio mokestį žygio vietoje gaus atminimo ženkliuką su žygio simbolika! Užsiregistravęs dalyvis patvirtina, kad dviračių žygio metu pats atsako už savo sveikatos būklę ir saugumą, žino kelių eismo taisykles. Žygio organizatoriai neatsako už žygio metu dalyvio patirtą materialinę ar moralinę žalą, o taip pat žygio metu patirtas traumas bei žalą sveikatai. Dviratis turi būti techniškai tvarkingas. Žygio metu nepilnamečiai dalyviai privalo dėvėti dviratininkų šalmus. Vaikai iki 16 m. dalyvauja su žygio vietoje esančiu už juos atsakingu suaugusiu asmeniu. Draudžiama žygio metu šiukšlinti aplinką ir kitaip niokoti gamtą, mėtyti gėrimų pakuotes ir kitas atliekas. Nelaimės ir sužeidimo atveju kiti dalyviai privalo padėti nukentėjusiam ir nedelsiant pranešti organizatoriams telefonais: 8 618 13500 arba 8 682 26132.

Žygio dalyviai pajudės 11.00 h. po organizatorių instruktažo bei rytinės mankštos, kurią praves Lazdijų visuomenės sveikatos biuro specialistės. Žygio atstumas - 47 km.

Trasoje vyraus: 25 asfaltas, likę 75 proc. žvyrkeliai, miško ir pievų keliukai. Trasoje bus raižytų vietovės atkarpų. Numatomi 4 sustojimai. Po žygio lauks laužas – pasirūpinkite dešrelėmis ar šašlykais.

Suneštinės vaišės, žygio aptarimas, įspūdžių dalijimasis prie laužo.

Viso žygio metu dviratininkus lydės Metelių regioninio parko direkcijos techninė pagalba, kuri padės tiek pavargusiems, tiek technikai sugedus.

Nepamirškite:
• patogios aprangos ir avalynės;
• kepuraitės, šalmo, kremo nuo saulės;
• vandens, užkandžių;
• fotoaparato;
• šiek tiek grynųjų pinigų;
• įkrauto mobiliojo telefono.