Norėtų specialaus paplūdimio

GRYNAS.lt kalbinti keturkojų šeimininkai vieningai pripažino, kad Palangai reikėtų specialaus paplūdimio, į kurį galėtų ateiti šeimininkai su šunimis.

„Be abejo, reikėtų tokio paplūdimio. Jeigu jis būtų ir toliau nuo pagrindinio paplūdimio, aš vis tiek eičiau. Vis tiek einu į moterų paplūdimį. Nesąmonė, kad šunų negalima vestis į paplūdimius. Man atrodo, kad yra žmonių murzinesnių nei šunys. Kiekvienais metais skiepijamės ir t.t.“, - pasakojo Nijolė.

„Nėra skirtumo, kur bet gerai būtų, jeigu atsirastų šunų paplūdimys. Dabar yra kaip yra, įstatymai yra įstatymai“, - kalbėjo Stasys.

„Aš labai prieš tai, kad draudžiama su šunimis eiti į paplūdimį, dėl to, kad žmonės daro tą patį. Mes dar surenkam, o žmonės nesurenka savo išmatų. Kiek aš ėjau su šunimi į paplūdimį, niekada niekas nesakė nieko blogo“, - sakė poilsiautoja Birutė.

„Mes stengiamės ateiti vakare, nes dieną būna daugiau žmonių. Tikrai būtų labai gerai, jeigu Palanga įsisteigtų šunų paplūdimį, aš tikrai eičiau“, - kalbėjo Daumantė.

Poilsiautojai Natalijai labai nepatinka šunys paplūdimyje. Ji sako, kad nenori degintis šalia keturkojo. Todėl moteris teigė visuomet duodanti pastabą žmonėms, kurie į paplūdimį atsiveda gyvūną.

„Čia ne tvartas, kad žmonės galėtų atsivesti savo augintinius. Tegu jie pabūna namuose. Man nepatinka, kai aplink triukšmingi šunys. Jei būtų atskiras paplūdimys, tai tegu šunys ten ir būtų", - kalbėjo moteris.

Gelbėtojų vadas davė netikėtą patarimą

Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas GRYNAS.lt pripažino, kad ši problema yra aktuali Palangoje ir juokaudamas davė patarimą, kur šunų šeimininkams palikti savo augintinį.

„Yra ta problema su šunimis, žmonės aiškina normalia žmoniška kalba: o ką man daryti, kur man jį padėti, jis pas mane kaip šeimos narys? Sakau esate dviese: pirmiausiai vyras pabūna už kopų, jūs pasivaikščiokit prie jūros, vėliau pasikeisit. Gražiuoju, bet žmonės supranta, nepiktybiškai. Vieni tiesiog sako, kad nežinojo, kad negalima, kiti apsimeta, kad nežinojo“, - kalbėjo J. Pirožnikas.

Pasak pašnekovo, gelbėtojai įspėja šunų šeimininkus: „Mes įspėjame žmones ir pasakome, kad išvestų iš paplūdimio. Jeigu jie nepaklūsta gelbėtojų reikalavimams, mes tiesiog kreipėmės į policiją. Atvažiuoja policijos pareigūnai ir baudžia.“