„Mus supanti aplinka turi daug įtakos mūsų savijautai. Darbe praleidžiame didžiąją dalį savo laiko, todėl ji turi atlikti ne vieną funkciją: įkvėpti, suteikti energijos ir tuo pačiu nuraminti. Žaliosios erdvės šalia biurų darbuotojams padeda atsipalaiduoti darbo pertraukėlių metu, taip pat – tai puiki erdvė norintiems bent trumpam pakeisti aplinką“, – pranešime spaudai cituojama Monika Sabaliauskaitė, „MG Valdos“ turto valdymo skyriaus vadovė.

Minėtas tyrimas atskleidė, kad didžioji dalis biurų darbuotojų žaliąsias erdves išnaudoja atsipalaidavimui: net 40 proc. žmonių nurodė einantys ten atsipalaiduoti laisvo laiko metu, o 38 proc. respondentų nurodė pietaujantys gamtos apsuptyje.

Kaip parodė „MG Valdos“ inicijuoto tyrimo rezultatai, 87 proc. biuruose dirbančių žmonių norėtų išėjus iš darbovietės turėti galimybę iškart patekti į žaliąją erdvę. Didžiausią norą išreiškė vidutinės grandies vadovai (58,7 proc.) ir specialistai (45,9 proc.).

„Žaliosios erdvės poreikis šalia biuro yra vienas aktualiausių Vilniaus biurų darbuotojams. Tai gali padėti padidinti darbuotojų pasitenkinimą darbo vietoje ir lemti didesnį jų produktyvumą, ko siekia daugelis progresyvių šalies įmonių, todėl vis daugiau darbdavių atkreipia dėmesį į žaliosios erdvės šalia biuro naudą. Kaip pavyzdžiui, potencialūs naujai statomo verslo centro „Park Town“ nuomininkai vieną didžiausių privalumų mato būtent šalia besikuriantį japoniškąjį sodą“, – sako M. Sabaliauskaitė.
Žaliosios erdvės patinka vilniečiams

Kaip didžiausią žaliosios erdvės privalumą šalia darbovietės respondentai įvardino galimybę išeiti prasiblaškyti (65 proc.) ir jos suteikiamą ramybę (53 proc.). Galimybę atsipalaiduoti labiau akcentavo moterys, tuo tarpu vyrai kaip didesnę naudą įvardino galimybę pakeisti aplinką po darbo.

Naujai statomame verslo centre „Park Town“ – dėmesys ne tik gamtai, bet ir maksimaliam darbo vietų komfortui užtikrinti. Moderniame biurų komplekse numatyti novatoriški patalpų apšvietimo sprendimai, geoterminis ir aeroterminis patalpų šildymas, aukšto lygio triukšmo slopinimo sprendimai, dviračių patalpa su persirengimo kabinomis ir dušais. Papildomų patogumų darbuotojams kartelę „Park Town“ kilstels dar aukščiau – jame įsikurs sporto klubas, grožio salonas, restoranas, drabužių valykla ir vaikų darželis.

Kiekybinį Vilniaus biurų darbuotojų nuomonės tyrimą šių metų balandžio mėnesį atlikto rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“.