Pranešimą apie iš nuosavo namo pasprukusį brangų egzotinį paukštį ugniagesiai gavo antradienį prieš pietus. Gelbėtojus iškvietė Gyvūnų globėjų asociacijos specialistai.

Atvykę į Demokratų gatvę ugniagesiai pastebėjo medyje tupintį įspūdingą paukštį. Tačiau šis pradėjo baidytis, kuomet bandyta jį kopėčiomis pasiekti.

Tuomet pasitelkta kita taktika – papūga buvo sulieta vandeniu, o sušlapus sparnams nebegalėjo skristi. Tokiu būdu ji buvo pagauta ir perduota savininkei.

Žako iš augintojos namų Kulvos gatvėje paspruko pirmadienio vakarą – atvėrus namų duris paukštis tiesiog išskrido pro jas. Egzotinį paukštį antradienio rytą, tupintį varnų apsuptyje aukštai medyje, pastebėjo savininkės dukra.

Papūgos savininkė Vilma DELFI pasakojo, kad egzotinis paukštis šiek tiek nukentėjo – šalia snapo yra maža žaizdelė, tai greičiausiai varnų darbas. Kalbančiosios papūgos gelbėjimo operacijoje dalyvavo ne tik ugniagesiai, į pagalbą taip pat buvo pasitelkti ir statybininkai su specialiu kranu.

Afrikos pilkoji papūga, vadinamoji žako, laikoma bene intelektualiausiu ir geriausiai galinčiu mėgdžioti įvairius garsus paukščiu. Laisvėje šios papūgos paplitusios centrinėje Afrikoje, gyvena būriais. Tačiau šie gabūs egzotiški paukščiai vis dažniau tampa ir žmonių šeimų nariais.