Dvi delno dydžio voverės skraiduolės, kurioms vos 3 mėnesiai, anot šeimininkės, prieš kelias savaitės buvo specialiai atvežtos iš JAV. Tarp įvairiausio plauko šunų buvo galima sutikti ir itin retai net parodose sutinkamą bedlingtono terjerą ir bobteilą. Vaikų ir suaugusių dėmesio netrūko stambiausiam naminių kačių atstovui – meino meškėnui, kuris užaugęs sveria net iki 15 kg.

„Mažasis princas Saint Exupery knygoje yra pasakęs nuostabią frazę - pasidarai amžinai atsakingas už tą, su kuo susibičiuliauji. Ir ši nerašyta taisyklė turėtų galioti visiems – ne tik žmonėms, su kuriais susidraugaujame, bet ir gyvūnams, kuriuos pasikviečiame į savo namus. Mūsų šventės tikslas – vėl ir vėl priminti šią auksinę taisyklę, kurios turėtumėmės laikytis kiekvienas“, - sako šventės iniciatorės bendrovės „Mars Lietuva“ vadovė Aušra Žemaitienė.

Tradiciškai šventėje buvo renkamas mažiausias, didžiausias, stilingiausias, į šeimininką panašiausias augintinis. Renginio metu buvo siekiama savotiško foto rekordo, kurio tikslas buvo per kelias valandas užfiksuoti kuo daugiau šventės svečių ir jų augintinių. Kelių šimtų nuotraukų albumą galima rasti Facebook‘o paskyroje „Švęskime Pasaulinę gyvūnų dieną“.

Renginio svečiai taip pat buvo kviečiami sušokti specialiai šventei sukurtame flashmobe, dalyvauti įvairiuose konkursuose bei stebėti dresuotų šunų pasirodymus. Žmonių eilės driekėsi prie palapinių, kuriuose naudingais patarimais dalinosi profesionalūs dresuotojais, veterinarijos gydytojais, gyvūnų stilistai bei gyvūnų mitybos specialistai. Samojedų klubo nariai mielai pasakojo ne tik apie savo augintinius, bet ir kaip iš šių gyvūnų kailio gaminami megztiniai ir diržai, gelbstintys nuo radikulito ir sąnarių skausmo.

Pasaulinė gyvūnų diena pradėta švęsti 1931 metais po Florencijoje vykusios gyvūnų globos konferencijos, kai jos dalyviai nusprendė, jog spalio 4-oji, Šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo mirties diena, bus skirta gyvūnams pagerbti. Šią dieną siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gyvūnų apsaugą, elgesį su jais bei padėkoti gyvūnams už didžiulę jų svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės.