Kad grėsmė išties reali, pripažįsta net ir vietos valdžia, o norint apsisaugoti nuo šio paukščio atakų siūloma įsigyti skėčius. Skelbiama, kad per pastarąsias tris savaites dešimtys vietos gyventojų patyrė galvos traumas, kai juos netikėtai naktį užpuolė apuokas. Du bėgikus paukštis užpuolė prieš maždaug savaitę, vienam iš jų prireikė medikų pagalbos – iš viso paukštis prakirto penkias žaizdas žmogaus galvoje. Įprastinį apuoko grobį sudaro smulkūs žinduoliai ir paukščiai.

Paskutinis apuoko išpuolis užfiksuotas neįgaliųjų namuose. Šių namų atstovė Liselotte de Bruijn naujienų agentūrai AFP teigė, kad nuo apuoko jau nukentėjo 15 žmonių.

„Dieną nėra jokių problemų, tačiau naktį nuo šiol į lauką einame tik su apsauga. Rekomenduojame savo namų gyventojams į lauką eiti su skėčiais, arba galvas užsidengti šalmais, kepurėmis, bet kuo kas padėtų apsisaugoti“, - sakė L. De Bruijn.

Olandų bankas „Rabobank“ neįgaliųjų namams padovanojo skėčių, o kompanijos vienas atstovų vietos žiniasklaidai prasitarė apie ketinimus išsikviesti paukštį pagauti galinčius specialistus.

Savo ruožtu vietos valdžia ragina žmones kol kas vengti vaikščiojimų tamsiu paros metu lauke. O pelėdų organizacijos atstovai, paprašyti paaiškinti, kas gali skatinti tokį agresyvų apuoko elgesį, svarstė, kad tai gali lemti du dalykai – šie paukščiai yra veisiami nelaisvėje, be to, artėja jų poravimosi sezonas, kodėl gali būti suaktyvėję paukščių hormonai.