Paskelbus tokią informaciją, šalyje kilo arši diskusija dėl tokių gyvulininkystės metodų saugumo. Deja, diskusija vyko remiantis keistais argumentais arba „tyrimais“, paskelbtais ribotos prieigos mokslo žurnaluose.

Kalifornijos universiteto Deivise tyrėja Alison Van Eenennaam atliko lyginamąją galvijų sveikatos tyrimų analizę. Tyrimai buvo vykdomi beveik 30 metų – nuo 1983-ųjų (13 metų iki GMO pašarų išvedimo) iki 2011-ųjų. Bendra visų šių tyrimų aprėptis – 100 mlrd. galvijų, bendrai suėdančių trilijonus GMO pašarų.

Greičiausiai tyrimo išvados pasirodys netikėtos - šio lyginamojo tyrimo rezultatai rodo, kad GMO pašarai neturi neigiamos įtakos jais mitusiems galvijams – tokie pašarai yra tokie pat maistingi, kaip ir genetiškai nemodifikuoti pašarai. Lyginamojo tyrimo rezultatai publikuoti žurnale „Journal of Animal Science“ ir viešai bus prieinami nuo spalio 1-os dienos., skelbia portalas iflscience.com.
Citata
Biologams neramu dėl fakto, kad galvijams duodama 80 proc. visų antibiotikų ir kad dėl to gali išsivystyti bakterijų atsparumas antibiotikams. Aplinkosaugininkai pageidautų, kad būtų suvalgoma vis mažiau mėsos – taip būtų mažinamos vandens ir energijos išlaidos, taip pat metano dujų emisijos.
Tai – ne pirmas tokio pobūdžio, tačiau bene didžiausios imties tyrimas. Prieš metus Perudžijos universiteto (Italija) mokslininkas Alessandro Nicolia atliko per 10 metų publikuotų 1 783 straipsnių, skirtų GMO pašarų rizikai, apžvalgą. Joje GMO grėsmė galvijų sveikatai nenustatyta.
Karvė

„Net ir be šių tyrimų sveikas protas sako, kad teiginiai apie GMO pašarus kaip apie auglių atsiradimo priežastį yra perdėti, - rašo iflscience.com. – Jei ūkininkai gyvulius GMO pašarais šertų iš ekonominių paskatų, kodėl jie tęstų tokią veiklą, jei tokie pašarai žudo galvijus? Prekiauti ligotų galvijų mėsa juk draudžiama, tad šerti gyvulius kenksmingu produktu visiškai neapsimokėtų.“

Ar tai reiškia, kad gyvulininkystės ūkiai tvarkosi nepriekaištingai ir jų kontroliuoti nereikia?  Vis tik gyvūnų teisių gynėjai turi daug ką pasakyti apie gyvulių auginimo sąlygas, pašarų tipo parinkimą (žolinės ar grūdinės kultūros).

Biologams neramu dėl fakto, kad galvijams duodama 80 proc. visų antibiotikų ir kad dėl to gali išsivystyti bakterijų atsparumas antibiotikams. Aplinkosaugininkai pageidautų, kad būtų suvalgoma vis mažiau mėsos – taip būtų mažinamos vandens ir energijos išlaidos, taip pat metano dujų emisijos.

Šiaip ar taip, GMO pašarų įtakos galvijams tyrimai bus tęsiami, tačiau kol kas amerikiečiai ragina tikėti mokslo tyrimų rezultatais, o ne, jų teigimu, nepagrįstais būgštavimais.