Rugsėjo 23 d. Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai vykdė reidą Lazdijų r., skirtą medžioklės kontrolei. Reido metu, apie 22 val., Kalniškės miške, Ąžuolyno medžioklės plotų vienete, sulaikyti du medžiotojai, kurie draudimo nepaisė ir medžiojo su naktinio matymo taikikliais.

V.K. ir J.S. žvėrių sumedžioti nesuspėjo, tačiau dėl padaryto pažeidimo teks aiškintis teisme. Pažeidėjų ginklai su naktiniais taikikliais konfiskuoti, jiems gresia netekti pažeidimo padarymo įrankių, teisės medžioti nuo vienų iki penkerių metų ir baudos nuo 579 iki 1737 eurų.
Šautuvas su naktinio matymo taikikliu

Aplinkos viceministras Linas Jonauskas medžiotojams dar kartą priminė, kad einant į medžioklę su naktinio matymo taikikliais laukia dideli nemalonumai. „Mūsų pareigūnai, turėdami informacijos, kad medžiojama su naktinio matymo priedėliais, net nelaukė, kol bus įvykdytas tas brakonieriavimo aktas. Pareigūnai labai profesionaliai įvykdė savo darbą ir dar nespėjus įvykdyti nusižengimo tuos medžiotojus pričiupo“, - aiškino viceministras.

Jis teigė, kad aplinkosaugininkai į šiuos pažeidimus žiūri labai rimtai ir naktinių taikiklių naudojimas medžioklėje gali kainuoti labai brangiai.

„Aplinkos ministerijos pozicija bus labai griežta šiuo klausimu. Bet kokiu atveju, jei tik bus medžiotojai nusprendę naudoti tuos priedelius, jie bus baudžiami. Reikia priminti, kad nuobauda didelė ir gresia ne tik bauda, bet ir žalos gamtai atlyginimas. Jei bus sumedžiotas gyvūnas naudojant šį taikiklį, laukia konfiskavimas ne tik šautuvo, bet galima konfiskuoti ir automobilį, be to, medžiotojas gali netekti teisės medžioti kuriam laikui“, - sakė L. Jonauskas.