Aplinkosaugininkai aktyviai tikrina žvejus. Antradienį buvo tikrinti Mažeikių rajono vandens telkiniai. Patikrinti keturi tvenkiniai, du karjerai ir kelios Varduvos ir Ventos upių atkarpos. Patikrinti 26 sutikti žvejai. Trys iš jų žvejojo neįsigiję žvejo bilietų. Du žvejai be bilietų žvejojo Tulnikių tvenkinyje, vienas Pumpurių karjere. Jiems surašyti protokolai (ATPK 87 str. 1 d.). Už žvejybą be bilieto Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą iki 57 eurų. Be to, gali būti konfiskuoti žvejybos įrankiai ir įnagiai.

Taip pat surašytas ir vienas protokolas vairuotojui. Žvejoti atvykęs vyras automobilį paliko prie pat Juodeikių tvenkinio kranto. Už paviršinių vandens telkinių apsaugos zonų ar pakrančių apsaugos juostų apsaugos ir naudojimo režimo pažeidimą Administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK 55 str. 1 d.) numato baudą piliečiams iki 144 eurų.

Dar penki žvejai be bilietų ir vienas vairuotojas nubausti praėjusią savaitę, kuomet taip pat buvo tikrinami Mažeikių rajono vandens telkiniai.
Per arti vandens telkinio stovintis automobilis

ŠRAAD gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai surašė protokolus ir dviem Telšių rajono gyventojams. Telšių rajono Ditkiškės kaimo gyventojai S.Ž.(1970 m.) ir M.Ž. (1993 m.) kūdroje, prie namų, žvejojo su tinklu. Kaip paaiškėjo, tinklas neregistruotas, o žvejoti neregistruotu tinklu net ir nuosavame vandens telkinyje draudžiama. Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą net už tinklo laikymą. Šiuo atveju abiem vyrams surašyti protokolai už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą, padarytą panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius. (ATPK 87 str. 3 d.). Telšių rajono gyventojams gresia baudos iki 289 eurų. Taip pat bus konfiskuotas ir tinklas.