Anot Jurgitos Petrauskienės, „VSA Vilnius“ vadovės, Varėnos rajoną aptarnaujančios atliekų tvarkymo sistemos neturi net ir kai kurie didieji šalies miestai. Integruota bevielio identifikavimo radijo ryšiu (RFID) technologija užtikrina galimybę atliekų tvarkymą stebėti realiuoju laiku, o nauja technika – būti ne tik efektyvesniems, bet ir draugiškesniems aplinkai.

„Kiekvienas konteinerio pakėlimas nuo šiol yra fiksuojamas ir matomas. Dabar galima sekti kokiu tiksliai laiku sutvarkyta kiekviena gyvenvietė. Tai suteikia galimybę operatyviau spręsti iškilusius gyventojų klausimus, įneša skaidrumo bei aiškumo, neturėtų likti nė karto šiukšliavežio neaplankytų namų valdų savininkų. Po intensyvaus pasiruošimo Varėnos rajono gyventojams pradėjome teikti numatytas paslaugas“, – sako J. Petrauskienė.

Pasirengiamuoju laikotarpiu į naują transportą investuota daugiau nei 200 tūkst. eurų, o gyventojų konteineriai sužymėti specialiomis mikroschemomis. Bendrovės transportą papildė „Volvo“ vilkikas bei MAN firmos šiukšliavežė. Abi transporto priemonės atitinka griežčiausius aplinkosauginius „Euro 6“ standarto reikalavimus.

Algirdas Reipas, Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) direktorius teigia, kad skelbiant konkursą atliekų tvarkymo bendrovėms, buvo siekiama sudaryti konkurencines sąlygas, kad Alytaus regionas turėtų galimybę gauti technologiškai pažangiausias bei kokybiškiausias paslaugas už geriausią kainą. Atliekų tvarkymo bendrovė nuo vasario vidurio prižiūri 7 tūkst. mišrių komunalinių atliekų konteinerių.

„Nuo šiol tiek ARATC, tiek savivaldybė sekundės tikslumu žino, kada ir kur buvo aptarnautas konkretus konteineris. Teigiami gyventojų atsiliepimai bei reakcijos pasirengiamuoju laikotarpiu įrodo, kad einame tinkama linkme. Pasiekėme, kad paslaugų kokybės kartelė Varėnos rajone išties žymiai pakiltų“, – sako A. Reipas.

2015 m. kovo 26 d. pradėtas vykdyti mišrių komunalinių atliekų surinkimo konkursas užtruko pusę metų, trišalė paslaugų teikimo sutartis pasirašyta rugsėjo 15 d. Konkursui buvo pateikti 3 pasiūlymai, iš kurių „VSA Vilnius“ pasiūlymas, pagal mažiausios kainos kriterijų bei dėl atitikimo pirkimo dokumentuose nustatytiems reikalavimams, rugpjūčio 11 d. buvo paskelbtas konkurso laimėtoju.