Dėl to iš srutų kaupimo rezervuaro pro pažeistą sklendę į aplinką pradėjo veržtis srutos. Įvykio metu vienas bendrovės darbuotojas žuvo.

Į avarijos vietą atvykę Aplinkos ministerijos Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Varėnos rajono agentūros pareigūnai rado čia triūsiančius bendrovės darbuotojus, jiems padėti atskubėjusį vietos ūkininką. Buvo imtasi skubių priemonių, kad srutos nepatektų į gamtinę aplinką už bendrovės teritorijos. Jų tekėjimą į aplinką pavyko sustabdyti 19 valandą 40 minučių, o ištekėjusios į aplink rezervuarą esantį apsauginį griovį ir luomą srutos skubiai buvo vežamos į kitas talpas ir tręšimo laukus. Teršalai už komplekso teritorijos ribų ir į vandens telkinius nepateko.

Kaip sakė Alytaus aplinkos apsaugos departamento direktorius Česlovas Meržvinskas, analitinės kontrolės laboratorija avarijos vietoje ir aplinkinėje teritorijoje tiria aplinkos užterštumą. Aplinkosaugos specialistai taip pat nustatinėja, kiek srutų ištekėjo į aplinką ir kokia jai padaryta žala.