Ji pasakoja, kad anksčiau valgydavo bet ką, kas pasitaikydavo po ranka, o dabar visada pasigamina maistą iš vakaro. Iš pradžių jai tai užtrukdavo apie valandą, o dabar 3 pagrindinius dienos valgius ir du užkandžius Aurelija pasiruošia vos per pusvalandį.

Nors mergina visada buvo liekna, pati pripažįsta, kad per kelis projekto „Final Fit Ladies“ mėnesius pasikeitė drastiškai, o tokio preso, kokį turi dabar net nėra mačiusi. Ji atskleidžia, kokia buvo jos kelionė į sėkmę.

Aurelija visą gyvenimą buvo sportiška, neturėjo problemų dėl svorio ar figūros. Galbūt todėl, kad yra visiškai atsidavusi dviračių sportui, net po sunkios treniruotės sporto ir sveikatingumo projekte „Final Fit Ladies“ mergina namo keliauja dviračiu. Inžiniere informacinių technologijų įmonėje dirbanti Aurelija į projektą atėjo tam, kad sportas taptų kasdienybe. Taip pat ji norėjo daugiau nei liekno kūno – ji užsibrėžė tapti kur kas stipresnė vos per 4 mėnesius.

Tapusi projekto dalyve Aurelija gavo trenerių sudarytą mitybos planą. Nuolatinis stebėjimas, priežiūra ir merginų komandos palaikymas padėjo laikytis nurodymų: „Atsakomybė, kad esu projekto dalis, neleidžia tinginiauti, nenueiti į treniruotę ar net suvalgyti kokį sūrelį… Suprantu, kad žmonės manimi tiki, o tai man labai daug reiškia. Negaliu nuvilti jų, o ir savo išsikeltų tikslų nepasiekti būtų gėda. Nemeluosiu, teko labai daug kovoti su savimi, kad atsispirčiau tortui ar taurei mėgstamo raudono vyno.“

Treniruotės projekto dalyvei – vienas malonumas: „Lengviausia yra keliauti į treniruotę, nes joje laukia pačios šauniausios merginos ir treneriai, kurie visada pasiruošę padėti, patarti ar sudrausminti, kai to labai reikia. Vienai to siekti iš tiesų būtų labai sunku ir net ne taip įdomu.
Aurelija Kavolytė

Mergina negali atsistebėti vos per kelis mėnesius pasiektais rezultatais: „Supratau, kad reguliari ir man subalansuota mityba yra tvirto kūno pagrindas: vos per kelias savaites mano kūnas pasikeitė neatpažįstamai. Po poros savaičių visos kelnės per liemenį tapo laisvos, nemaniau, kad tai įmanoma. O tokio preso, kokį turiu dabar, dar nesu mačiusi. Pilvas, kojos ir rankos – tvirti ir stangrūs.“

Aurelija džiaugiasi ne tik vizualiais, bet ir fiziniais pokyčiais: kelia vis didesnius svorius, jaučiasi stipresnė, ištvermingesnė. Be to, didelis pasiekimas, kad jai susitvarkė miegas, kas yra labai svarbu kiekvieno žmogaus sveikatai ir išvaizdai. Iki projekto mergina kentėjo nuo nemigos: kad ir kokia sunki būdavo diena, jai vis nesisekdavo užmigti, o dabar ji užmiega per kelias minutes ir kasryt atsibunda puikiai išsimiegojusi.
Aurelija Kavolytė

Geriausi pokyčiai – Aurelijos mąstyme. Ji ėmė kur kas labiau mylėti save: „Anksčiau, jei žmonės paklausdavo, ką keisčiau savo kūne, galėdavau vardinti savo trūkumus be sustojimo. Prieš keletą savaičių vėl išgirdau šį klausimą ir pirmą kartą gyvenime su dideliu pasitikėjimu iškart atsakiau, kad nekeisčiau visiškai nieko. Myliu save tokią, kokia esu. Daug rečiau žvalgausi į kitas merginas pavydėdama joms figūros, nes dabar pati savimi didžiuojuosi. Dažnai mąstydavau, kad yra lėkšta fotografuotis prieš veidrodį, fiksuoti savo presą… Spėkite, kas dabar tai daro?“, – juokiasi mergina.

Aurelija sako, kad vos per du mėnesius projekte „Final Fit Ladies“ pasiekė savo tikslą – jai neprireikė ir keturių mėnesių. Ji jau neįsivaizduoju savo kasdienybės be sporto, nebenori grįžti prie nereguliarios mitybos, kadangi kūnas pats kas 3-4 valandas prašo maisto ir yra pripratęs prie treniruočių. Tikslai ateičiai – nubėgti kokį maratoną ir palaikyti naujai įgytus sveikus įpročius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)