Nors Erikas ir mėgo sportą, laiko stoka vis neleisdavo rimtai tuo užsiimti. Sulaukus pilnametystės jo svoris svyravo tarp 85–92 kg, o pradėjus gyventi šeimyninį gyvenimą ir dirbti sėdimą darbą, svoris staiga šoktelėjo iki 100 kg.

Pasak vyro, tai įvyko labai greitai ir nepastebimai. Bandymai kažką daryti, sportuoti nepadėjo – svarstyklėse skaičiai vis augo ir pasiekė 105–110 kilogramų ribą. Situacija atrodė nebejuokinga.

Kada ir kodėl nusprendėte kreiptis pagalbos pas specialistus? Kokį tikslą norėjote pasiekti?

– Sportas man nebuvo naujiena, tačiau apie mitybą beveik neturėjau jokios informacijos arba, kaip vėliau pasirodė, ji buvo tikrai klaidinga. Socialiniame tinklapyje pastebėjau Kilo.lt reklamą ir jo narių pasiekimus, todėl nusprendžiau išbandyti. Neneigsiu, iš pradžių žiūrėjau skeptiškai ir abejojau, ar tai duos kokių nors rezultatų, tačiau labai greitai nuomonę teko pakeisti.

Mano tikslas buvo sumažinti kūno masę bei sutvirtinti raumenis. Nurodymų laikausi jau daugiau nei metus, būta ir pertraukų. Kažkokios papildomos motyvacijos kaip ir nereikia, tiesiog užtenka prisiminti laikus, kai svėriau 106 kg ir pažiūrėti nuotraukas.

Ar teko daug ką pakeisti mityboje? Kaip sekasi laikytis mitybos plano?

Mitybos plano laikytis tikrai nesunku, kadangi patiekalai skanūs ir įvairiapusiški. Atsižvelgiant į konsultantų rekomendacijas, patiekalus galima keisti iš tikrai plataus asortimento. Porcijos gana didelės ir jų tikrai užtenka, kartais jos atrodo net per didelės. Kadangi vieną dieną savaitėje galima valgyti viską, tai taip nebūna, kad pasiilgčiau kažko.

Vienintelis sunkumas su kuriuo susiduriu, tai savęs ribojimas svečiuose ar per atostogas. Tada labai sunku atsispirti nesveikam maistui, saldumynams ir t.t. Visa tai, ko gero, ir yra didžiausia kliūtis pasiekti dar geresnių rezultatų.

Eriko pokyčiai

Ar sportuojate? Geriate kokius nors papildus?

– Sportuoju tiek namuose, tiek sporto klube. Mėgstu lauko tenisą, važinėti dviračiu, plaukioti baseine. Sportuodamas su svarmenimis dažniausiai naudojuosi sudaryta programa. Apie 3 mėnesius naudojau L–karnitiną.

Kaip jaučiatės dabar? Kaip pokyčius vertina aplinkiniai?

– Savijauta gera, jau pamiršau tą didžiulį antsvorį, kurį turėjau, ir nebenoriu jo prisiminti. Aplinkiniai pastebi pokyčius, sulaukiu komplimentų, ypač iš žmonių, su kuriais seniai teko matytis.

Ką patartumėte norintiems padailinti savo kūno linijas?

– Visiems, norintiems atsikratyti nereikalingo svorio ir ketinantiems pradėti sportuoti ar šiaip aktyviau gyventi, palinkėčiau neatidėlioti to pirmadieniui, o pradėti nuo šiandien.