Persikėlę Smiltynėje atliko mankštelę – apšildė raumenis, prasukiojo sustingusius sąnarius. Žygis oficialiai prasidėjo treneriui Mantui Panavui pasakius kalbą apie renginio tikslą: „Vaikščiojimo žygiai - būdas gerinti kraujotaką, stiprinti plaučius, širdį, raumenis ir kaulus. Einant greitėja medžiagų apykaita, pagerėja virškinimas. Be to, kol nueisite šį žygį sudeginsite iki 1200 kalorijų. Tačiau šįkart čia susirinkome ne tik pasivaikščioti gryname ore, bet ir surinkti aukų likimo nuskriaustiems „SOS vaikų“ organizacijos globotiniams. Kiekvienas atraskite motyvaciją sau ir žygiuokite su šypsena“.

Žygis. Foto / Kristina Igliukaitė

Paaukoję simboliškai po kelis eurus į aukų urną, apie 100 žmonių pajudėjo jūros link. Organizatoriai visus ragino šūksniais ir iššūkiais, pavyzdžiui, apie 50 metrų visi ėjo įtūpstais. Laikydami už rankų vaikus, vesdamiesi augintinius ar sugniaužę šiaurietiškas lazdas Smiltynės takais dalyviai pasiekė jūrą. Tuomet įsiamžino susikibę už rankų suformuodami didžiulį ratą. Nuėję šiuos 8 kilometrus keliautojai prie Smiltynės molo prisėdo pailsėti, užkąsti, pasigėrėti jūra, pakvėpuoti grynu oru. Daugybė jų džiaugėsi rinkdami gintaro gabalėlius, o pora jaunuolių netgi įšoko į jūrą atsigaivinti ledinėse bangose.

Žygis. Foto / Kristina Igliukaitė

Toliau žygeiviai ėjo pro Delfinariumą prie marių, kol miško takeliais grįžo iki prieplaukos. Iš viso sukorė 16 kilometrų. Dalyviai džiaugėsi nuostabiu šiltu oru ir puikia nuotaika. Nors atstumas nemažas, tempas nebuvo labai didelis, todėl per 3 valandas pernelyg nenuvargo.

Rokas Martišius, pirmą kartą gyvenime pasiryžęs nueiti tokį atstumą, stebėjosi, kad jam pavyko: „Jei atvirai, sau buvau leidęs bet kada sustoti, tačiau net nepastebėjau, kaip nuėjau visą maršrutą. Matyt, todėl, kad žygiuodamas sutikau buvusį bendraklasį su šeima ir visą kelionę linksmai prašnekėjome. Bandysiu dažniau išlįsti iš namų ir sau mesti panašių iššūkių – savijauta dabar žymiai geresnė!“

Žygis. Foto / Kristina Igliukaitė

Daugiau tokių žygių treneris Mantas Panavas su komanda „MP24Fit“ ketina rengti ir ateityje. Komandoje esanti trenerė Sandra Rupeikatė sako, kad šios išvykos jau tapo tradicija, kurią plėtos ir kituose miestuose: „Tai proga bent kartą per mėnesį atitrūkti nuo rutinos, miesto šurmulio ir pasinerti į gamtą, pasidžiaugti grynu oru, aktyvumu, pozityviais bendrakeliaiviais. Čia visada mezgasi naujos pažintys, prasivalo mintys. Todėl jau gegužės mėnesį vėl žygiuosime, šįkart Vilniuje, kur lauksime visų norinčių būti to dalimi“.

Žygis. Foto / Kristina Igliukaitė