Tokią teritoriją 2017 metų renginiui pasirinko Nuotykių lenktynių „Nykštietiškas Triatlonas“ (toliau N.T.). Šių nestandartinių varžybų organizatoriai žada, kad pats renginys taip pat nestokos partizanų tematikos, o kad būsimos lenktynių trasos būtų ne tik įdomios bet ir reikšmingos , į pagalbą jas rengiant pasikvietė šio krašto partizanų veiklos žinovą, kraštotyrininką Raimondą Guobį.

Girios paslaptingumas aktualus ir šiandien

Šimonių giria puikia priedanga buvo ne tik partizanams. Dar ir šiandien Šimonių giria sunkiau surandamais ar nepasiekimais padaro visus, kurie čia apsilanko. Mobiliojo ryšio operatorių signalą girioje pagauti galima toli gražu ne visur, o kur jis yra, dar nereiškia, kad juo pavyks pasinaudoti.

Mikierių kaime įsikūrusios kaimo turizmo sodybos šeimininkai juokauja, kad sodybos pavadinimą reiktų keisti į „Vieta be ryšio“, nes vis dažniau tai tampa privalumu, o ne trūkumu – atvykę miesto šurmulio išvarginti didmiesčių gyventojai džiaugiasi priverstiniu pilnaverčiu poilsiu be telefono ryšio ir tuo pačiu atranda Šimonių girios grožį ir paslaptis. Pastaruosius momentus, kaip priežastį renkantis teritoriją šių metų nuotykių lenktynėms, taip pat įvardijo N.T. organizatoriai.

Tikisi, kad iš bunkerių grįš sveiki

Pasak vieno iš N.T. idėjos sumanytojų M. Rindzevičiaus, N.T. tai - sportinis, turistinis, pramoginis renginys. Nuotykių lenktynių dalyviai, orientuodamiesi pagal specialiai paruoštus žemėlapius, varžosi įveikdami nemažus atstumus dviračiu, baidare, bėgte nepramintais takais, vaizdingomis vietovėmis, atlieka organizatorių numatytas neįprastas specialias užduotis.

Todėl festivalio principu organizuojamam renginiui itin svarbu, kad teritorija, kurioje jis vyksta, būtų reikšminga istoriškai (kad užduočių pagalba dalyviai sužinotų kažką naudingo), vaizdinga ir sudarytų sąlygas įrengti palapinių miestelį prie atviro vandens. N.T. organizatoriams nemažiau svarbu ir tai, kad Šimonių giria daugeliui bus dar viena nauja, neatrasta ar nepažinta teritorija – Nykštietiškas Triatlonas savo epicentru kasmet pasirenka vis kitą vietą ir taip jau septintus metus iš eilės.

O tai, kad pastarųjų metų geopolitiniai įvykiai verčia susimastyti apie tautiečių patriotiškumo ir tautinės savimonės padėtį Lietuvoje, N.T. organizatorius pastūmėjo link idėjos lenktynių trasas rengti partizanų kovų tema. Tiesa, organizatoriai tikisi, jog, skirtingai nuo straipsnio pradžioje minėtų partizanų, nuotykių lenktynių dalyviai iš bunkerių grįš sveiki ir pakilios nuotaikos.

Darbe dėvi uniformą? – Esi „uniformuotasis“

Kviečiami dalyvauti visi „uniformuotieji“. N.T. dalyviai gali rinktis iš kelių skirtingo sudėtingumo trasų – nuo 3 val. pasivažinėjimo dviračiu, iki 4-8 val trukmės kombinuotų trasų, kurių metu kaip minimum teks bėgti, plaukti su baidare, važiuoti dviračiu. Tačiau pati populiariausia, Armijai ir Civiliams, trasa išsiskiria neįprastais pogrupiais.

Šios trasos dalyviai varžosi „Masių“ ir „Uniformuotųjų“ kategorijose. Pastarojoje, pasak kalbinto M. Rindzevičiaus, dalyvauti kviečiami visi, kurie darbe priversti nešioti uniformą, t.y. ugniagesiai, kariškiai, šauliai, savanoriai, muitinės, aplinkos apsaugos darbuotojai, medikai ir t.t. O visi kiti šios trasos dalyviai atitinkamai varžysis „Masių“ kategorijoje.

Jei smalsu, kas tas N.T. - tereikia susirasti komandos draugą (dalyvis – komanda iš 2 žmonių), pasirinkti pagal pomėgius ar pajėgumą atitinkančią trasą, registruotis ir ruoštis pilnam nuotykių išbandymui partizanų kovų takais – iki lenktynių liko mažiau nei 2 mėnesiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)