A. Chiarello susilaukė dėmesio pernai lapkritį, kai papasakojo, kad per nepilnus pusantrų metų jai pavyko numesti neįtikėtinai daug svorio – net 73 kilogramus. Vėliau 25 metų mergina iš Sidnėjaus atsikratė dar dešimties ir dabar iki trokštamo svorio – 80 kilogramų – jai belieka numesti vos du.

„Man labiausiai patinka mano veidą puošianti laimė. Galima matyti, kaip spinduliuoju pasitikėjimą ir džiaugsmą, – rašė A. Chiarello socialiniame tinkle „Facebook“. – Tai nėra lengva. Kasdien stengiuosi iš visų jėgų teisingai maitintis, suteikti savo organizmui gerą maistą ir sunkiai treniruotis. Man teko įveikti ilgą kelią. Man patinka tai, kaip jaučiuosi būdama nauja mergina, einančia teisingu keliu. Pribloškiantis skirtumas.“

Kalbėdama su leidiniu „Daily Mail Australia“, A. Chiarello neabejojo, kad pasiekti norimo svorio jai padėjo kasdien valgomos tuno salotos. „Valgau jas mažiausiai penkis ar šešis kartus per savaitę, vienintelis kitas pasirinkimas yra bolivinės balandos duona su kalakutiena ar kumpiu ir salotomis.“.

Ir nors laikosi griežtos dietos, australė nevengia skanumynų, konkrečiai – juodo šokolado. Taip pat prieš treniruotes ji sau leidžia pasilepinti bananu su žemės riešutų sviestu ar skrudinta duona su medumi.

Jeigu norisi dar labiau paišdykauti, tada ji renkasi spragėsius ar kartais net nedidelę porciją ledų. Mergina įsitikinusi, kad ilgalaikėje perspektyvoje ji galės ragauti ko panorėjusi.

Didžiausias A. Chierello svoris siekė 165 kilogramus. Mergina leidiniui „Daily Mail Australia“ prisipažino, kad toks įspūdingas svorio metimas jos gyvenimui suteikė naują impulsą.

„Visada turėjau problemų su svoriu. Visą savo gyvenimą su juo kovojau. Nuolat buvau pavargusi ir pikta, tad supratau, kad privalau kažką keisti“, – prisimena australė.

Pirmas dalykas, kurio ji ėmėsi, buvo skrandžio išilginio vamzdelio suformavimo operacija, po kurios sekė naujos dietos ir fizinių pratimų režimas.

Viena A. Chiarello motyvavusių priežasčių buvo susitarimas su jaunesniąja seserimi Annabelle, kurią pernai metais įspėjo, kad nenumetusi svorio ji gali mirti.

„Mudvi abi visą laiką kovojome su savo svoriais, tačiau matant Annabelle besipučiančią tokiame jauname amžiuje kilo nerimas. Trylikos ji pasiekė 200 kilogramų ribą ir mane tai labai neramino. Kai gydytojai liepė jai mesti svorį arba teks mirti, supratau, kad turiu ją palaikyti visais įmanomais būdais. Todėl lengvai apsisprendžiau pasiūlyti jai kartu ryžtis operacijoms. Be to, man pačiai reikėjo pagalbos“, – sakė vyresnioji sesuo.

A. Chiarello prisipažįsta, kad jai nebūtų pavykę sėkmingai numesti svorio, jeigu ji prieš tai nebūtų pakeitusi savo požiūrio į maistą. Nors nuo pat vaikystės ji išsiugdė nesveikos mitybos įgūdžius, tik 2016 metais prarado savo svorio kontrolę.

„Kuo esi storesnė, tuo blogiau jautiesi ir tuo daugiau valgai. Todėl galiausiai daugiau laiko praleidi namuose, valgai daugiau ir tai tampa užburtu ratu“, – atvirai kalbėjo mergina.

A. Chiarello įsitikinusi, kad visi norintys pasekti jos pavyzdžiu ir imtis panašių pokyčių sveikesnio gyvenimo būdo link, pirmiausia turi turėti motyvaciją.

„Sunku, neketinu meluoti. Mano patarimas būtų – pirmiausiai turite tinkamai nusiteikti. Privalote iš tikrųjų to norėti, trokšti šiuos pokyčius paversti nuolatiniais, – įspėja A. Chiarello. – Kai taip apsispręsite ir matysite kaip pamažu pradeda keistis jūsų kūnas, tai suteiks jums motyvacijos, kuri vers eiti į priekį.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)