Visame pasaulyje kovo 26 dieną ruošiantis minėti pirmojo šių kedų modelio 30-metį, pristatome įdomiausius faktus apie juos.

1. „Air Max“ – tai amortizacinė technologija, užtikrinanti didesnį patogumą ir sušvelninanti smūgius. Būtent šis neįprastas sprendimas – bato pade matomos oro pagalvėlės – ne tik amžiams pakeitė bėgimo avalynės industriją, bet ir tapo skiriamuoju šių batelių simboliu bei tikru rinkos fenomenu.

2. Tinker Hatfield – tai žmogus, sukūręs legendinių batelių dizainą. Įdomu tai, kad savo karjerą kompanijoje jis pradėjo visai ne kaip dizaineris, o kaip kompanijos parduotuvių architektas. Įkvėpimo neįprastai sportinių batelių technologijos idėjai architektas pasisėmė lankydamasis Paryžiaus Pompidou meno centre, kuriame visi įprastai slepiami pastato elementai buvo iškelti į išorę.

3. Oro pagalvėlių idėja buvo oficialiai pristatyta 1979 m., tačiau pirmieji bateliai prekyboje pasirodė praėjus 8 metams. Nepaisant to, vos tik pasirodę prekyboje, šie bateliai sukėlė revoliuciją – mažiau nei per metus buvo parduota daugiau kaip milijonas porų ir tai kompanijai atnešė rekordinį pelną.

4. 1987-aisiais prekyboje pristačius pirmuosius šio tipo batelius, žiniai apie juos paskleisti buvo sukurta įspūdinga, dar niekur nematyta reklaminė kampanija – per JAV komercinę televiziją transliuojamoje reklamoje skambėjo „The Beatles“ daina „Revolution“. Tai buvo pirmasis toks atvejis istorijoje, kai legendinės grupės kūrinys buvo naudojamas televizijos reklamoje.

5. 70 – tiek skirtingų batelių modelių per 30 metų pristatė kompanija, o pačiu populiariausiu modeliu istorijoje tapo „Air Max 95“.

6. Šiandien tai vieni žinomiausių sportinių batelių visame pasaulyje. Naujus ir riboto leidimo modelius akimirksniu išgraibsto sportinių batelių kolekcionieriai, o ištikimiausi gerbėjai senuosius modelius vieni iš kitų perperka net ir už kelis tūkstančius dolerių.

Kovo 26 dieną minima pasaulinė kedų diena, ją švęsti kviečiami ir lietuviai – ne tik tą dieną avėti kedus, bet ir susirinkti vėlyvųjų pusryčių (angl. brunch) kultūros bare „Kablys“. Renginio dalyviai turės galimybę praleisti laiką su stilingais bendraminčiais, o kedų kultūrai dedikuoto sekmadienio nuotaiką kurs gyvi grupės „Omerta“ ir Justino Jaručio pasirodymai bei pramogos. Vėlyvieji pusryčiai prasidės 12 val. ir tęsis iki 18 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją